All Things Bright and Beautiful Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share All Things Bright and Beautiful Questions & Answers.

This poem is written by Cecil Frances Alexander. In my previous posts, I have shared the questions & answers of Chloe Confused, Remote Control Kid and Abou Ben Adhem so, you can check these posts as well.

All Things Bright and Beautiful Questions & Answers

Word Galaxy

  • Wonderful – marvellous, excellent
  • Castle – fort, a large building
  • Pleasant – delightful
  • Meadows – grassland, pasture land
  • Tiny – very little
  • Estate – landed property
  • Green wood – thick forest
  • Rushes – reed, a water plant

Question 1: Write True or False:

1. Creatures are great and small – True
2. The mountain is blue-headed – False
3. Lips are to pray and thank God – True
4. Birds have no wings – False
5. We have eyes to hear – False
6. The wind is cold in winter – True

Question 2: Fill in the blanks:

1. He made the glowing colours of flowers.
2. He made the tiny wings of birds.
3. He made them high and that lowly.
4. That brightens up the sky.

Question 3: Match the columns:

QualityThings
1. Little(a) wings
2. Almighty(b) birds
3. Tiny(c) God
4. Pleasant(d) summer
5. Glowing(e) mountain
6. Purple-headed(f) colours
Answer: 1-b, 2-c, 3-a, 4-d, 5-f, 6-e

Question 4: What does the poet think of all things?

Answer: The poet thinks that all things are bright and beautiful.

Question 5: Who has made all these things?

Answer: The Lord God has made all these things.

Question 6: What are the little things mentioned in the poem?

Answer: The little things mentioned in the poem are birds and flowers.

Question 7: How does the poet describe the beauty of flowers?

Answer: The poet describes that the beauty of flowers lies in their glowing colours.

Question 8: How does the poet describe the little birds?

Answer: The poet describes that the little singing birds have been decorated with little wings.

Question 9: How is the mountain described?

Answer: The mountain is described as purple-headed.

Question 10: Why does the mountain appears so?

Answer: The mountain appears so because of the reflection of the rays of the setting sun.

Question 11: What brightens up the sky?

Answer: The rays of the sun during the sunset and sunrise, brighten up the sky.

Question 12: What are the two seasons mentioned in the poem?

Answer: The two seasons mentioned in the poem are the summer and the winter seasons.

Question 13: Why does the poet consider the summer sun pleasant?

Answer: The poet considers the summer sun pleasant because it is mild and warm.

Question 14: What is the difference between the man who is in his castle and the one who is at his gate?

Answer: The rich man in his castle is high in status. The man at his gate is low in status.

Question 15: Where do rushes grow and why people gather them?

Answer: The rushes grow by the water-side in ponds, lakes and rivers. People gather rushes in order to make mats and baskets.

Question 16: Why has God given us eyes?

Answer: God has given us eyes to see the beautiful things around us created by Him.

Question 17: “He gave us eyes to see them.” What are the things we can see?

Answer: We can see birds, animals, trees, lakes, rivers, men, women, etc.

Question 18: What should our lips tell?

Answer: Our lips should tell about the glory of God and praise him for all the beautiful things He has created.

Question 19: What do we enjoy in green wood?

Answer: In the green wood, we enjoy the tall-standing and majestic trees.

Question 20: Mention the lines in the poem where the poet expresses his gratitude to God.

Answer: The lines in the poem where the poet expresses his gratitude to God are:

“He gave us eyes to see them.”
“And lips that we might tell.”
“How great is God Almighty.”

Question 21: Write a few pair of rhyming words from the poem.

Answer: Beautiful-wonderful, small-all, sings-wings, sun-everyone, tell-well.

Question 22: Fill in the blanks to get a brief summary of the poem.

Answer:

This poem tells us how great God is. He has given us eyes to see and ears to listen and lips to tell. God controls the rich and the poor. He has made everything and has made all things wonderful.

So, these were All Things Bright and Beautiful Questions & Answers.

error: Content is protected !!