Abou Ben Adhem Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Abou Ben Adhem Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Mahatma Gandhi’s School Days, The Death of Julius Caesar and The Cop and The Anthem so, you can check these posts as well.

Abou Ben Adhem Questions & Answers

Word Galaxy

  • Tribe – type, group
  • Awoke – got up
  • Increase – grow more in number or quantity
  • Deep dream – undisturbed
  • The presence – the angel
  • Exceeding peace – perfect calm
  • Vision – the angel
  • Vanished – disappeared
  • Pray – request
  • Thee – you
  • Led – headed at the top

Question 1: What awakened Abou Ben Adhem?

Answer: The tremendous light due to the vision of the angel in his room awakened Abou Ben Adhem.

Question 2: What did Abou say to the angel?

Answer: Abou Ben Adhem asked the angel what was he writing. When the angel said that he was writing the names of those who loved the Lord. Ben Adhem said his name should be written as someone who loved his fellowmen.

Question 3: What surprised Abou the next night?

Answer: When Abou Ben Adhem saw that his name was on the top of the list whom the love of God had blessed, he was filled with surprise.

Question 4: What is the crux of the poem?

Answer: The crux of the poem is that service to man is service to God and God loves those who love his fellowmen. So, instead of wasting time in prayers we should serve mankind.

Question 5: Read and answer the questions:

Abou Ben Adhem Questions & Answers

(a) What kind of person was About Ben Adhem?

Answer: About Ben Adhem was a noble, selfless and virtuous person. He was a peace loving and brave person as he did no wrong.

(b) Explain: ‘May his tribe increase’.

Answer: The poet wishes that there should be many more people like Abou Ben Adhem because he loved his fellow men.

(c) What did Abou Ben Adhem discover in his room?

Answer: When Abou Ben Adhem woke up from a deep dream of peace he discovered an angel sitting in the moonlight in his room and he was writing something in the book of gold.

(d) What was the angel writing in the book of gold?

Answer: The angel was writing the names of those who loved God.

(e) What did Abou Ben Adhem ask the angel?

Answer: Abou Ben Adhem asked the angel, what was he writing and also, if his name was there in the list.

So, these were Abou Ben Adhem Questions & Answers.