Another Chance Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Another Chance Questions & Answers.

This poem is written by Helen Steiner Rice. In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Toys Talk Of The World, Interesting Professions and Up The Mountain so, you can check these posts as well.

Another Chance Questions & Answers

Word Galaxy

  • Blot out – try to forget everything
  • Desire – to wish
  • Despair – hopelessness
  • Forgive – to pardon
  • Emphasis – to give importance

Question 1: Why do we wish for another chance in our life?

Answer: We wish for another chance in our life to make a fresh start and to improve upon our mistakes.

Question 2: What do we need to make a new start?

Answer: We need another chance and determination to make a new start.

Question 3: Read and answer the questions:

A chance to blot out our mistakes…..

(a) What is needed to blot out mistakes?

Answer: We need a second chance to blot out mistakes.

(b) What does the speaker mean by ‘blot out’?

Answer: ‘Blot out’ means to correct all our previous mistakes.

Question 4: How can we add a little sunshine to the world?

Answer: We can add a little sunshine or joy to the world by living a better life and forgiving others who hurt us.

Question 5: Why should we never give up in despair?

Answer: We should never give up in despair and should always think positive. We should know that no failure is final.

Question 6: What should we hope for the future?

Answer: We should hope for a bright and happy future in which there is always a chance to start afresh.

Question 7: Read and answer the questions:

It does not take a new day
To make a brand new start.

(a) What is not needed to make a new start?

Answer: We do not need a new day to make a new start. We can start anytime.

(b) What according to you makes a fresh beginning?

Answer: We need only a desire within ourselves to make a fresh beginning.

So, these were Another Chance Questions & Answers.