The Toys Talk Of The World Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Toys Talk Of The World Questions & Answers.

This poem is written by Katharine Pyle. In my previous posts, I have shared the questions & answers of Interesting Professions, Up The Mountain and The Quarrel so, you can check these posts as well.

The Toys Talk Of The World Questions & Answers

Word Galaxy

  • Bump – action of something hitting a surface
  • Pavements – sidewalks on which people can walk on
  • Nodded – moved head up and down to show agreement

Question 1: What did the vase wish to see?

Answer: The vase wished to see the world a little more because when it was brought to the shop, it was wrapped in a paper.

Question 2: Read and answer the questions:

“When they carried me here, I was wrapped up tight…”

(a) What was wrapped up tight?

Answer: The vase was wrapped up tight.

(b) Why was it wrapped up?

Answer: It was wrapped up because it was a new vase that could have broken had it not been wrapped.

(c) Who does ‘they’ refer to?

Answer: ‘They’ refer to the people.

Question 3: What did the Plaster bird say about the world?

Answer: The plaster bird said that the world is really beautiful with thousands of trees and delightful candles lit up.

Question 4: How did the fat top react to the plaster bird’s description?

Answer: The fat top disagreed with the plaster bird and said that the world was not like as what the bird thought it to be.

Question 5: What was the world like according to the top?

Answer: According to the fat top, everything in the world spins around. Sometimes, it goes slowly and sometimes very fast.

Question 6: Read and answer the questions:

“And everything spins around.”

(a) Who said these words and to whom?

Answer: The fat top said these words to the plaster bird.

(b) What does ‘everything’ refer to?

Answer: ‘Everything’ refers all the things of the world.

(c) Does ‘everything’ really spin around?

Answer: No, ‘everything’ does not really spin, but because the top is spun on the ground, it seems that the whole world is spinning around.

Question 7: Why did the wooden donkey nod its head?

Answer: The wooden donkey nodded its head to agree with the description given by the fat top.

Question 8: Why did the kite and the ball exchange a smile?

Answer: The kite and the ball exchanged a smile because they were the ones who had actually seen the whole world which was more beautiful than what was explained by the fat top or imagined by the bird. This was because the kite flew in the blue sky and the ball was played on lush green ground, hence they had seen the great, wide beautiful, wonderful world.

Question 9: What does this poem teach us?

Answer: This poem teaches us that we believe only what we see.

So, these were The Toys Talk Of The World Questions & Answers.