At The Theatre Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share At The Theatre Questions & Answers.

This poem is written by A.P Herbert. In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Handpost, A Fairy With Horns and The Blind Men and the Elephant so, you can check these posts as well.

At The Theatre Questions & Answers

Word Galaxy

  • Identity – who or what somebody is
  • Plot – events in the story of a play
  • Infer – reach a conclusion
  • Foretold – told beforehand
  • Foul – ill-mannered
  • Half-wit – stupid
  • Mute – silent

Question 1: How did the lady know all the details of the plot?

Answer: The lady knew all the details of the plot because she had seen the play many times before.

Question 2: What did the lady do while watching the play?

Answer: While watching the play, the lady was blurting out everything beforehand.

Question 3: What kind of play do you think the poet was watching? How can you say that?

Answer: The poet was watching a play which was full of suspense. I can say this because of these lines mentioned in the poem:

At The Theatre Questions & Answers

Question 4: How was the lady spoiling the charm of the play for the poet?

Answer: The lady was spoiling the charm of the play for the poet by telling the happenings of the play previously.

Question 5: Where exactly was the poet sitting? How can you say that?

Answer: The poet was sitting exactly before that woman that is why he was feeling that lady’s breathing upon his neck.

Question 6: Why did the poet want the lady to stop her shouting?

Answer: The poet wanted the lady to stop her shouting because she was blurting everything out beforehand which spoilt the charm of the play.

Question 7: Was the lady sitting behind the poet talking to herself or someone else?

Answer: The lady sitting behind the poet was not talking to herself but she was talking to her niece.

Question 8: What does the poet say about the other lady and why?

Answer: The poet said that the other lady was also stupid as she too was destroying the suspense of the play.

Question 9: The poet tells the lady two things plainly. Mention them in your own words.

Answer: The poet told the lady not to disclose the murderer’s identity beforehand and also not come close and breathe on his neck.

Question 10: Explain the meaning of the following:

(a) “The author seeks to keep from me, the murderer’s identity”.

Answer: The poet here means to say that the author of the play wants him to find the identity of the real murderer.

(b) “The merit of the drama lies I understand in some surprise”.

Answer: The poet here means to say that the pleasure of watching the play will be more if we do not know the suspense of the play.

(c) “The lady you have brought with you, Is I infer a half-wit too”.

Answer: The poet here means to say that the other lady whom she had brought with her was also stupid as she too joined her talk to divulge the identity of the murderer.

So, these were At The Theatre Questions & Answers.