Birds At Play Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Birds At Play Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Mouse Merchant, The Piggy Bank and The Bakers Village so, you can check these posts as well.

Birds At Play Questions & Answers

Word Galaxy

  • Chirping – short, sharp sounds made by birds
  • Splattering – falling all around
  • Delight – a feeling of pleasure

Question 1: Who saw the birdies and where?

Answer: The poet saw the birdies in the garden pool.

Question 2: When did the poet see the birds?

Answer: The poet saw the birds during early morning.

Question 3: Where were the little birdies chirping?

Answer: The little birdies were chirping by the garden pool.

Question 4: What were the birdies doing?

Answer: The birdies were chirping, splattering water on the ground and playing.

Question 5: What do the birds seem to tell their friends?

Answer: The birds seem to tell their friends to come and play with them.

Question 6: What were the birds doing in delight?

Answer: The birds were singing in delight.

Question 7: Where did the birdies fly away to?

Answer: The birdies flew away to the blue sky.

Question 8: Which bird is the symbol of peace?

Answer: The dove is the symbol of peace.

Question 9: Which bird sleeps during the day and hunts at night?

Answer: The owl, it sleeps during the day and hunts at night.

Question 10: Which bird lays its eggs in another bird nest?

Answer: The cuckoo lays its egg in another bird’s nest.

Question 11: Fill in the blanks:

(a) The pool in the garden was filled with cool water.
(b) One early morning, the poet saw little birdies chirping.
(c) The birdies were splattering showers on the ground.
(d) The birds sang in delight.
(e) In the poem, the rhyming word of ‘around’ is ground.

So, these were Birds At Play Questions & Answers.