Hank Is The Hero Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Hank Is The Hero Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Bremen Town Musicians, The Braveheart from Azamgarh and The Balloon Man so, you can check these posts as well.

Hank Is The Hero Questions & Answers

Word Galaxy

  • Drizzle – gentle rain
  • Pretend – make someone believe something
  • Grabbed – took hold of
  • Operator – a person who operates a telephone

Question 1: Choose the correct option:

(a) Name of Hank’s brother was_________.

i. Albert
ii. Issac
iii. Lynn

(b) What made the brothers stop playing?

i. Storm
ii. Rain
iii. Hurricane

(c) Both the brothers were playing in the_________.

i. garden
ii. courtyard
iii. treehouse

(d) _________had taught Hank to play a game.

i. Grandpa
ii. Grandma
iii. Mother

(e) Who came to their rescue?

i. Firemen
ii. Policemen
iii. Grandparents

Question 2: Write True or False:

(a) Both boys climbed down using rope – False
(b) Hank lived at 1203, Oakstreet, in Madison – True
(c) Hank thought mom was sleeping on the floor – False
(d) Firemen made lemonade for Hank’s mother – False
(e) Issac was the hero of the day – False

Question 3: What were the two brothers doing before they went into the house?

Answer: The two brothers were playing on their tree house.

Question 4: Why did Hank and Issac come inside the house?

Answer: The two brothers came quickly inside the house because it had started to drizzle and Hank thought there will be storm soon.

Question 5: How was Hank sure of dialling 911?

Answer: Hank was sure of dialling 911 because he used to play a game with his grandma and practiced all the answers.

Question 6: Who answered Hank’s phone call? What did she instruct him to do?

Answer: A lady answered Hank’s phone call. She instructed him not to hang up until a help arrives at his door.

Question 7: Who came to rescue of the brothers and their mother?

Answer: Firemen came to rescue of the brothers and their mother.

Question 8: Read and answer the questions:
“I think we should go inside the house.”

(a) Who said this and to whom?

Answer: Hank said this to Issac.

(b) Why does the speaker say so?

Answer: The speaker said so because the storm was about to come.

Question 9: Read and answer the questions:
“911, what is your emergency?”

(a) Who said this and to whom?

Answer: The 911 lady operator said this to Issac.

(b) What was the emergency?

Answer: The emergency was that Hank’s mother was lying on the floor and she was not responding.

So, these were Hank Is The Hero Questions & Answers.