King Sibi and The Dove Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share King Sibi and The Dove Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Lazy Grasshopper, Do Good and Reap Good and Help Me Please so, you can check these posts as well.

King Sibi and The Dove Questions & Answers

Word Galaxy

  • Generous – kind
  • Chase – run after to catch
  • Prey – food
  • Provide – offer

Question 1: What is the name of the king?

Answer: The name of the king is Sibi.

Question 2: What is the king Sibi known for?

Answer: King Sibi was known for keeping his word.

Question 3: What happened one day?

Answer: One day, when the king Sibi was in court, a dove flew and sat on his lap.

Question 4: Who chased the dove?

Answer: The eagle chased the dove.

Question 5: What did the dove request to the king?

Answer: The dove requested the king to save him from the eagle.

Question 6: What did the king reply to the dove?

Answer: The king accepted the dove’s request and said that he would take care of him.

Question 7: What did the eagle say to the king?

Answer: The eagle said to the king that the dove is its prey so it is his right.

Question 8: What would happen if the king saves the dove?

Answer: If the king saves the dove, the eagle would starve without food.

Question 9: Did the king let the eagle to starve?

Answer: No, the king did not let the eagle to starve. He promised him to provide whatever he chooses to eat.

Question 10: What did the eagle choose to eat?

Answer: The eagle chose a portion of king’s flesh of the same weight as the dove to eat.

Question 11: What did king Sibi do finally?

Answer: When the eagle chose a portion of king’s flesh of the same weight as the dove to eat, the king agreed and ordered to bring the scales. He placed the dove in one scale and in the other, he placed a portion of flesh from his body so that it is equal in weight to the dove. Many times, the king did this but the scales were heavier on the dove’s side only. Finally, he himself sat in the scale.

Question 12: “That dove is my prey”, who said these words.

Answer: The eagle said these words to the King.

Question 13: What did the dove and the eagle turn into?

Answer: The dove and the eagle turned as God Indra and God Agni.

Question 14: Fill in the blanks:

1. King Sibi was a kind ruler.
2. A dove flew and sat in his lap.
3. The eagle chose a portion of the body from the king Sibi.
4. The scales were heavier on the dove’s side only.
5. The dove turned into the God Indra.

So, these were King Sibi and The Dove Questions & Answers.