Little White Lily Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Little White Lily Questions & Answers.

This poem is written by George Macdonald. In my previous posts, I have shared the questions and answers of The World’s Most Dangerous Fish, A Good Boy and Bruce and The Spider so, you can check these posts as well.

Little White Lily Questions & Answers

Word Galaxy

  • Drooping – hanging downwards
  • Holdeth – to hold
  • Veins – pathways of blood

Question 1: Choose the correct option:

(a) The lily was

i. In a pond
ii. On a stone
iii. Near a stone

(b) The lily was

i. Red
ii. Yellow
iii. White

(c) The lily raised its head when

i. The sun shone
ii. It rained
iii. It was dark

Question 2: Where was Lily sitting?

Answer: Lily was sitting by a stone.

Question 3: What was Lily doing before the sun shone on her?

Answer: Lily was drooping and waiting before the sun shone on her.

Question 4: Read and answer the questions:

Drooping and waiting
Till the sun shine.

(a) What is dropping and waiting?

Answer: The little white Lily is dropping and waiting.

(b) What is it waiting for?

Answer: It is waiting for the sunshine.

Question 5: What did Lily do after the sun had fed her?

Answer: After the sun had fed her, Lily lifted her head.

Question 6: For whom was Lily ‘waiting and waiting’?

Answer: Lily was waiting and waiting for the wet rain.

Question 7: Which line tells us that Lily was grateful for the rain.

Answer: The line “good again, when I am thirsty to have the nice rain. Now I am stronger, now I am cool; heat cannot burn me, my veins are so full” tells us that Lily was grateful for the rain.

Question 8: What effect did the rain have on Lily?

Answer: The rain makes the Lily smells very sweet.

Question 9: What is Lily’s condition in the last stanza?

Answer: In the last stanza, Lily is happy again.

Question 10: Whom can Lily thank for being happy again?

Answer: Lily could thank to the sunshine and the rain for being happy again.

So, these were Little White Lily Questions & Answers.