Shall We Ghost Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Shall We Ghost Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Barber’s Wife, Doctor Know It All and The Fisherman so, you can check these posts as well.

Shall We Ghost Questions & Answers

Question 1: What did the narrator want to take back with him from the auction at Presamber Grance?

Answer: The narrator wanted to take back a pair of cherubs from the auction at Presamber Grance.

Question 2: Why did the narrator bribe the porter?

Answer: The narrator bribed the porter to know about the carved cherubs. The porter allowed him to search for them in the house, provided he did not obstruct in the sale.

Question 3: Why was Rowena sobbing profusely?

Answer: Rowena was sobbing profusely because she had lived at Presamber Grance since the time her mother had died. It was a beautiful house and she did not want to leave the house and live anywhere.

Question 4: What advice did the narrator give to Rowena?

Answer: The narrator advised her to try and stop the sale by scaring and frightening the crowd. He said she would do that by acting like a ghost.

Question 5: What were the strange incidents happening in the house that day?

Answer: The strange incidents happening that day started first with soot billowing into the large room where the auction was taking place. People started coughing and their face and clothes were blackened by the soot. Next, an old lady screamed as mice were running all over her. Then, the smell of rotten eggs and whales filled the room. Water began to drip from the damped ceiling and a fire broke out in the upper floor of the house and lastly the narrator found two cherubs with cherries in their mouth lying on the back seat of his car.

Question 6: Read and answer the questions:

‘But have you tried to do something about it’?

(a) Who said this and to whom?

Answer: The narrator said these words to Rowena.

(b) What was the speaker referring to?

Answer: The speaker was referring to Rowena’s deed not to leave the house and go and live elsewhere.

(c) What were the speaker’s suggestions to the listener?

Answer: The speaker suggested that she should try to stop the auction. She should act like a ghost to scare the people away.

Question 7: Read and answer the questions:

You certainly made a good job of the ghosting with soot and mice, water and fire.

(a) Who said this and to whom?

Answer: The narrator said this to Rowena.

(b) Who is behind all the pranks?

Answer: The ghost was is behind all the pranks.

(c) Why was the speaker left confused by the end of it?

Answer: The speaker was left confused by the end because he thought that the strange incident that happened was secretly done by Rowena which she denied.

So, these were Shall We Ghost Questions & Answers.