The Barber’s Wife Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Barber’s Wife Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Doctor Know It All, The Fisherman and The Four Puppets so, you can check these posts as well.

The Barber’s Wife Questions & Answers

Question 1: Why was the barber’s wife angry with him?

Answer: The barber’s wife was angry with him because he had not earned any money that day and there was no food in the house.

Question 2: Why was the barber gifted a piece of land?

Answer: The barber was gifted a piece of land because he had begged the king to give him something. Since the king was getting married, he was in a generous mood and gifted the barber a piece of land.

Question 3: Read and answer the questions:

‘What did the king give you’.

(a) Who said this and to whom?

Answer: The barber’s wife said this to the barber.

(b) Why did the person go to the king?

Answer: The person went to the king to beg for something because there was no food in his house.

(c) What did the king gift the person?

Answer: The king gifted the person a piece of wasteland outside the city.

Question 4: Why was the barber’s wife not happy with the King’s gift to her?

Answer: The barber’s wife was not happy with the King’s gift to her husband because he was not a farmer and the piece of land was of no use to them.

Question 5: How did the barber’s wife trick the band of robbers?

Answer: The barber’s wife tricked the band of robbers by telling them that her uncle had buried five pots of gold in that land and they were trying to find the gold. The robbers believed her and dug up the land thinking that they would take all the gold. On another occasion, she kept garbage in a bowl and covered it with sweets. When her husband asked her where the money was, she said that it was hidden in the bowl that was in the kitchen. Hearing that the robber was happy to take the bowl but was disappointed to find only garbage in it.

Question 6: How did the robbers try to take revenge on the barber’s wife?

Answer: The robbers took their revenge by carrying away the bed on which the barber’s wife was sleeping.

Question 7: Read and answer the questions:

‘Where have you put the money?’

(a) Who said this and to whom?

Answer: The barber said this to his wife.

(b) Why did the speaker say so?

Answer: The speaker said so because he was asked by his wife to inquire about the money as soon as she was in bed.

(c) What was the whole plan behind it?

Answer: The whole idea behind this was to trick the robber who had entered the house to steal the money.

So, these were The Barber’s Wife Questions & Answers.