The Crown Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Crown Questions & Answers.

This poem is written by Paul King. In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Foolish King, Marco Polo and A Precious Gift so, you can check these posts as well.

The Crown Questions & Answers

Word Galaxy

  • Rugged – rough
  • Bellows – emit a deep loud roar
  • Circlet – a circular band
  • Steadfastly – faithfully

Question 1: Write True or False:

(a) Earth brought forth the rugged silver – False
(b) Fire and bellows made it fine – True
(c) A moon-round pearl did softly shine – True
(d) The king ruled well and steadfastly – False

Question 2: Read the given statements and identify them through the poem:

(a) It is a yellow shining precious metal.

Answer: Gold

(b) A king or queen, both wear it on their heads.

Answer: Crown

(c) It is round, small and white in colour. It is also very precious.

Answer: Pearl

Question 3: From where does the gold come?

Answer: The gold comes from earth in rough form.

Question 4: What makes the gold fine?

Answer: Fire and bellows make the gold fine.

Question 5: Who ruled on the subject?

Answer: Queen ruled on the subject.

Question 6: How does the queen ruled over her subject?

Answer: The queen ruled over her subject well and faithfully.

Question 7: What did softly shine and from where?

Answer: A moon-round pearl did softly shine from the watery depths of sea.

Question 8: What is the contribution of skillful hands?

Answer: The craft and care of skillful hands forged and fashioned a wondrous crown to give the queen would rule those lands.

Question 9: Who ruled well and steadfastly?

Answer: The queen ruled well and steadfastly.

Question 10: What does the queen never forget?

Answer: She never forgets her subjects true nor earth, and fire, and wind and sea.

So, these were The Crown Questions & Answers.