The Elephant’s Child Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Elephant’s Child Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Rikki-Tikki-Tavi, Skipping Shoes and Flames In The Forest so, you can check these posts as well.

The Elephant’s Child Questions & Answers

Word Galaxy

  • Bulgy – swelling out
  • Familiar – having a good knowledge of
  • Curiosity – eager to know
  • Snap – close with a brisk movement or sharp sound
  • Insatiable – never satisfied
  • Wriggle about – short movements

Question 1: Fill in the blanks:

(a) The Elephant’s child lived in Africa.
(b) In far-off times, the elephants did not have a long trunk.
(c) One ofelephant’s child close friends was the Kolokolo bird.
(d) The elephant’s child made everyone angry because of his insatiable curiosity.

Question 2: Write True or False:

(a) The elephant’s child was very curious – True
(b) He was going towards the ocean – False
(c) The elephant’s child took hundred pounds of bananas – True
(d) He threw the rind around because he was very untidy – False
(e) The Baboon spanked the elephant’s child with his hairy paw – True

Question 3: Who said to whom?

(a) “Why is your neck so long?”

Answer: The elephant’s child said this to his Ostrich aunt.

(b) “Why are your eyes so red?”

Answer: The elephant’s child said this to his broad aunt, Hippopotamus.

(c) “I wonder what the crocodile has for dinner?”

Answer: The elephant’s child said this to Kolokolo bird.

(d) “Come hither, little one.”

Answer: The crocodile said this to the elephant’s child.

(e) “Stop irritating me, fella.”

Answer: Uncle baboon to the elephant’s child.

(f) “Led go! Eeu are hurting be!”

Answer: The elephant’s child said this to the crocodile.

Question 4: Why did the elephant’s child ask so many questions?

Answer: The Elephant’s Child asked so many questions because he was very curious.

Question 5: Why did the elephant’s child ask his aunt, the ostrich and what did she do?

Answer: The elephant’s child asked his aunt, the ostrich, why her neck is so long. She spanked him with her hard claw.

The Elephant’s Child Questions & Answers

Question 6: Why did the elephant’s child ask his uncle Baboon and what did he do?

Answer: The elephant’s child asked his uncle Baboon why the melons tasted the way they did. He spanked him with his hairy paw.

Question 7: What new question made all his uncles and aunts spank him?

Answer: The new question that the elephant’s child asked was, “What does the crocodile have for his dinner?” It made all his uncles and aunts spank him.

Question 8: What did the elephant’s child ask his friend, Kolokolo bird, one fine morning? What advice did he get?

Answer: The question the elephant’s child asked his friend, Kolokolo bird was what the crocodile has for dinner? His friend was familiar with his curious nature and adviced him to go to the banks of the great grey-green Limpopo River and find out himself.

Question 9: Where was the elephant’s child going?

Answer: The Elephant’s child was going to the banks of great grey-green, Limpopo River.

Question 10: What did the elephant’s child take with him to the river?

Answer: The elephant’s child took with him a hundred pounds of bananas and seventeen melons.

Question 11: Why could the elephant’s Child not pick up the melon rinds?

Answer: The elephant’s child could not pick up the melon rinds because his nose was as big as a boot which could wiggle from side to side.

Question 12: Describe the elephant child’s new nose.

Answer: The Elephant Child’s new nose was now four feet long. It was thick and round just like a trunk of a small tree. The longest, strangest nose dangled from his face.

Question 13: Describe how the elephant’s child finally freed his nose from the Crocodile.

Answer: Initially, the elephant’s child sat back on his little haunches and pulled his nose but when he noticed that the Crocodile was not in mood of letting it go, he spread his four legs and pulled his nose with his strength and struggled to get free. Little by little, he moved pulling away and at last freed his nose from the Crocodile.

Question 14: What were the things the elephant’s child could now do with his new nose?

Answer: Much to his delight, the elephant’s child discovered that now he could lift his trunk and hit the fly, squirt the river water on his back, without having to kneel, pluck fruits from the trees and scratch himself with it.

So, these were The Elephant’s Child Questions & Answers.