The Emperor’s Seed Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Emperor’s Seed Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Star Sprinter, The Curious Robot and Just Before Recess so, you can check these posts as well.

The Emperor’s Seed Questions & Answers

Question 1: Read and answer the questions:

‘Six months! Still nothing has grown! Everyone else had trees and tall plants, while Ling had nothing.’

(a) Why did Ling not have any plant?

Answer: Ling did not have any plant because the seed was boiled one which would not grow.

(b) How had everyone else managed to grow trees and plants?

Answer: They substituted another seed when they found that the seed would not grow.

(c) What quality of Ling is reflected in this incident and how was it rewarded?

Answer: The courage and honesty of Ling’s quality is reflected in this incident. It was rewarded the emperor’s throne.

Question 2: Why did Ling think he was a failure?  

Answer: Ling thought that he was a failure because six months went by, still nothing has grown in his pot.

Question 3: What advice did Ling’s mother give him on the day of inspection?

Answer: Ling’s mother advised him to go with his empty pot and to be honest about what has happened.

Question 4: Why did Ling choose to stay behind everyone with his pot?

Answer: Ling chose to stay behind everyone with his pot because everyone else had trees and tall plants, but he had nothing.

Question 5: Why was Ling terrified when the emperor called him to the front?

Answer: Ling was terrified when the emperor called him to the front because he thought that the emperor knows that he is a failure and maybe he will have him killed.

Question 6: Why was the emperor surprised to see the plants brought by the other youths?

Answer: The emperor was surprised to see the plants brought by the other youths because he gave everyone boiled seed which would not grow.

Question 7: What qualities was the emperor looking for in his successor?

Answer: The emperor was looking for in his successor the qualities of truthfulness and honesty.

Question 8: The emperor did not want to choose one of his children or assistants as his successor. What does this tell us about the emperor?

Answer: This tells us that the emperor wanted a courageous and honest person to inherit his throne.

Question 9: What was the difference between Ling and the other youths? Discuss with respect to their acts and their qualities.

Answer: Only Ling was honest and other youths were dishonest. The emperor had given to all boiled seeds which would not grow. But except Ling all have brought trees and plants and flowers. Other youths substituted another seed for the one that emperor gave them.

So, these were The Emperor’s Seed Questions & Answers.