The Girl Who Stepped On The Loaf Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Girl Who Stepped On The Loaf Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of How The Leopard Got His Spots, Gek Plays A Joke and The Naga Dragon’s Lair so, you can check these posts as well.

The Girl Who Stepped On The Loaf Questions & Answers

Question 1: Why did Mother ask Inge not to go to Elf hill?

Answer: Mother asked Inge not to go to the Elf as she thought there is harm in talking to elves.

Question 2: What task did Mother ask Inge to do? What was her response?

Answer: Mother asked Inge to fetch wood. Inge’s response was fetching would spoil her hands.

Question 3: Read and answer the questions:

‘They say it will spoil my hands.’

(a) Who said these lines?

Answer: Inge said these lines.

(b) Who does ‘they’ refer to? Where did they live?

Answer: The word ‘they’ refers to the elves. They lived in the Elf Hill.

(c) What would spoil the speaker’s hands?

Answer: Fetching the woods would spoil the speaker’s hands.

Question 4: What did the Elf ask Inge to do to prevent her shoes from getting muddy?

Answer: To prevent Inge’s shoes from getting muddy, the Elf asked Inge to use the loaf as a stepping stone.

Question 5: For whom did the peasant bring corn and why?

Answer: The peasant had brought corn for the sparrows because he wanted to be their friend.

Question 6: What did the sparrow decide after seeing the peasant’s actions?

Answer: Seeing the peasant, the sparrow decided to leave the hole on the wall and fly to the corn.

Question 7: What did the young sparrows want to do to the sparrow? Why?

Answer: The young sparrows wanted the sparrow to be driven away because she brought food for the hard winter.

Question 8: Why did the very old sparrow say it was wrong to drive the sparrow away?

Answer: The very old sparrow said it would be wrong to drive the sparrow away because she brought food for us.

Question 9: How was Inge changed back to her original self?

Answer: Inge changed back to her original self when the crumbs she had brought became a loaf.

Question 10: Read and answer the questions:

‘Well, it is true that she has been most kind.’

(a) Who said these words?

Answer: The old sparrow said these words.

(b) Who does ‘she’ refer to?

Answer: ‘She’ refers to the sparrow who was a stranger for the other sparrows.

(c) How did ‘she’ show her kindness?

Answer: ‘She’ showed her kindness by bringing crumbs for the other sparrows to make a loaf.

So, these were The Girl Who Stepped On The Loaf Questions & Answers.