The Secret Garden Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Secret Garden Questions & Answers.

In my previous post, I have shared the questions & answers of The Iron Beam so, you can check that post as well.

The Secret Garden Questions & Answers

Word Galaxy

  • Comprehend – understand
  • Eminent – famous
  • Loathe – hate
  • Intoxicated – drunk
  • Demonstrate – show
  • Amiable – friendly
  • Interior – inside
  • Penetrate – pierce
  • Melancholy – sad
  • Abrupt – sudden
  • Diminutive – small
  • Odour – smell

The Secret Garden Questions & Answers

Question 1: What did Mary do at every day at Misselthwaite Manor?

Answer: Every morning in Misselthwaite Manor, Mary was given breakfast by Martha, which she ate a little more each day. She had no books so, every day she ran into the garden. The weather being cold, she walked quickly and sometimes ran about. She never met anybody to talk to, only the robin.

Question 2: Why did Martha say it was only the wind when Mary asked her if she could hear someone crying?

Answer: Martha said it was only the wind when Mary asked her if she could hear someone crying because Misselthwaite Manor was probably haunted. Martha did not want to scare Mary by telling her so.  

Question 3: Why didn’t Mr. Craven like the garden?

Answer: Mr. Craven did not like the garden because his wife who had loved it had met with an accident there and died. He was unhappy and didn’t want to think or talk about it.

Question 4: What reason did Martha give for people not liking Mary?

Answer: The reason Martha gave for people not liking Mary was that Mary did not like anybody herself.

Question 5: What did Mary think about the sound?

Answer: Mary was quite certain that the sound was that of a crying child and not the wind because she heard it more than once.

The Secret Garden Questions & Answers

Question 6: How did Ben know that spring was on its way?

Answer: Ben knew that spring was on its way because the flowers were beginning to bloom after the cold, rainy season had passed. The sky was now blue and days were beautiful with the robin flying about.

Question 7: What did Mary see on the ground near the wall of the secret garden?

Answer: Mary saw a big old key on the ground near the wall of the secret garden.

Question 8: What did she think it was?

Answer: She thought that perhaps it was the key to the secret garden.

Question 9: Why was Ben angry with Mary?

Answer: Ben was angry with Mary because she asked questions about an old garden with no door that she called ‘the robins garden’. People did not talk about a lot of things in Misselthwaite Manor so, Ben got angry when asked questions he did not wish to answer.

Question 10: Who do you think was crying in that house?

Answer: It may have been the child of Mrs. and Mr. Craven who was crying as the mother died due to the accident she met with in the garden. Misselthwaite Manor had probably turned haunted because of the crying sound of the child that one could hear.

Question 11: Was it the wind or someone crying in Misselthwaite Manor?

Answer: Most probably, it was someone crying in Misselthwaite Manor as Mary heard the sound not only once but twice.

Question 12: Would the others be happy if the key Mary found would open the door to the secret garden?

Answer: No, the others would probably not be happy if the key Mary found would open the door to the secret garden. This is because they were not allowed to talk about a lot of things and were only the caretakers of Misselthwaite Manor. They would not have liked to entangle themselves unnecessarily in a haunted case.

So, these were The Secret Garden Questions & Answers.