The Tease Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Tease Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The World Of Walt Disney, Little White Lily and Bruce and The Spider so, you can check these posts as well.

The Tease Questions & Answers

Word Galaxy

  • Nuisance – annoying thing
  • Seize – to catch
  • Tease – to make fun of
  • Clutch – to hold something tightly
  • Blossom – flower of a fruit tree
  • Snare – a trap to catch animals

Question 1: Write True or False:

(a) The speaker called the wind a nuisance – True
(b) The wind doesn’t tear the leaves and blossom – False
(c) The speaker caught the wind in a snare – False
(d) We cannot fly kites without the wind – True
(e) The speaker hates the wind – False

Question 2: Choose the correct option:

(a) Why does the speaker say that the wind is a nuisance?

i. because it makes a loud sound.
ii. because it teases her.
iii. because it rocks her boat.
iv. because she can’t catch it.

(b) In the first stanza, what does the wind not do to the speaker?

i. messes up her hair.
ii. blows away her hat.
iii. slams the windows of her house.
iv. blows the flowers and leaves off the fruit trees.

Question 3: Who is the speaker talking to? Is she happy with the listener?

Answer: The speaker (poet) is talking to the wind. She is not very happy with the listener because the wind is not listening at all.

Question 4: Why does the speaker call the wind a nuisance?

Answer: The speaker calls the wind a nuisance because it teases her in many ways.

Question 5: How does the wind tease the speaker?

Answer: The wind teases the speaker by seizing her hat and clutching her hair. It also ties her clothes into knots.

The Tease Questions & Answers

Question 6: Read and answer the questions:

“You tease me so, it isn’t fair…”

(a) Who said these words and to whom?

Answer: The speaker said these words to the wind.

(b) What was not fair?

Answer: The fact that the wind troubled the speaker, was not fair.

(c) Why did the speaker say these words?

Answer: The speaker said these words because the wind teased her in many ways.

Question 7: What does the wind tear from the pear?

Answer: The wind tears pear’s leaves and flowers.

Question 8: What does the wind do to the leaves and blossom?

Answer: The wind tears the leaves and blossoms from the fruit trees.

Question 9: How does the speaker think of catching the wind?

Answer: The speaker thinks to set a snare to catch the wind.

Question 10: Read and answer the questions:

“I wish that I could set a snare…”.

(a) Who said these words and to whom?

Answer: The speaker said these words to the wind.

(b) What did the speaker wish?

Answer: The speaker wished to set a snare to catch the wind.

(c) What is a snare?

Answer: A snare is a trap used to catch animals.

Question 11: What are the things the speaker cannot do without the wind?

Answer: The speaker cannot sail her boat and fly her kite without the wind.

Question 12: How does the poet feel about the wind?

Answer: The poet feels that the wind is annoying because it teases her, pounces on her from everywhere but she still thinks that the wind is essential.

Question 13: Why does the speaker in the poem is confused?

Answer: The speaker in the poem is confused about her feelings for the wind. At times, wind seems to be troubling her and at other times, wind seems to be helping her.

Question 14: Sometimes the wind helps us but it can also harm us. Do you agree with the statement?

Answer: Yes, a good breeze is nice but when the wind is strong, it might harm us as things can fall by the force of strong wind.

So, these were The Tease Questions & Answers.