The World In a Wall Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The World In a Wall Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of A Stranger Walks into Town, The Worth Of A Skill and Swallows Travel To and Fro so, you can check these posts as well.

The World In a Wall Questions & Answers

Question 1: What did the female scorpion look like?

Answer: The female scorpion looked like it had worn a pale fawn fur coat.

Question 2: Why did Gerry think that the Scorpion had a fur coat on?

Answer: Gerry thought that the Scorpion was wearing a fur coat because her tiny babies were clinging on their mother’s back.

Question 3: Why did Gerry smuggle the scorpion into the house?

Answer: Gerry smuggled the scorpion into the house so that he might keep them and watch them grow up.

Question 4: Where did Gerry keep the scorpion into the house?

Answer: Gerry kept the scorpion into a matchbox and placed it carefully on the mantelpiece in the drawing room.

Question 5: Why was the scorpion agitated?

Answer: The scorpion was agitated because they were being shut up in a matchbox for so long.

Question 6: What happened once Larry realised that the scorpion was crawling on the back of his hand?

Answer: When Larry realised that the scorpion was crawling on the back of his hand then, he uttered a roar of fright.

Question 7: What does Gerry refer to as ‘the impending doom’?

Answer: ‘The impending doom’ refers to the scorpions.

The World In a Wall Questions & Answers

Question 8: In what way did Roger add to all confusion?

Answer: Roger added Lugaretzia to all the confusion because she was the only stranger in the family and Roger thought that she was attacker.

Question 9: How did Gerry rescue the scorpions after they escaped from the matchbox?

Answer: Gerry spent half an hour rounding up the baby scorpions, picking them up in a teaspoon and returning then to their mother’s back. Then, he carried them outside on a saucer and with unwillingness released them on garden wall.

Question 10: What made Roger think that the family had been attacked?

Answer: Roger was under the mistaken impression that the family had been attacked because of the chaos in the family and also nobody was explaining anything to him.

Question 11: Whom did Roger attack in all the chaos? Why?

Answer: Roger attacked Lugaretzia in all the chaos because she was the only stranger in the room. So, Roger thought that she is the one who is responsible for all chaos.

Question 12: Who seemed the most calm through the entire episode with the scorpions?

Answer: Gerry seemed the most calm through the entire episode because he was responsible all the scorpion episode.

Question 13: Explain the line – I completely forgot about my exciting new captures.

Answer: Gerry’s new captures were the scorpions. When Gerry reached home, he found that everybody was being ready for lunch. So, at that moment hearing his family member’s arguing, he forgot about the scorpions.

Question 14: Why did Larry roar with fright? Comment on the way he reached.

Answer: As Larry opened the matchbox, the scorpion made the way to escape. When Larry felt the scorpions on his body, he roared with fright. He became very angry with Gerry.

Question 15: Why did the mother lose her breath and sat gasping?

Answer: When Margo hurled a glass of water on scorpions, it completely missed the animal and drenched mother, who not being able to stand with cold water, lost breath and sat gasping at the end of the table.

Question 16: What did Gerry finally do with the scorpions?

Answer: Finally, Gerry collected the scorpions and released them on the garden wall.

So, these were The World In a Wall Questions & Answers.