Two Friends and A Lion Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Two Friends and A Lion Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Scarlet Flower – A Russian Folktale and Masha and the Bear so, you can check these posts as well.

Two Friends and A Lion Questions & Answers

Question 1: What is Harrods? Where is it?

Answer: Harrods is a famous store. It is in London.

Question 2: Where did Ace and John work?

Answer: Ace and John worked in a furniture shop.

Question 3: Why did John and Ace decide to buy Christian?

Answer: John and Ace decided to buy Christian, the cub because it looked lonely and frightened and the two men did not want to leave the little animal out there in that unfriendly place.

Question 4: Where did John and Ace buy Christian?

Answer: John and Ace bought Christian from the animal section of the Harrods departmental store in London.

Question 5: How did Ace and John look after Christian?

Answer: The two men brought him in a loving and caring home. They took him to the garden for exercise every afternoon.

Two Friends and A Lion Questions & Answers

Question 6: Where was Christian moved to from Ace and John’s flat? Why?

Answer: Christian was moved to a place called Kora in North East Kenya. Christian was moved to Kenya because he was growing fast and was getting too big for a flat.

Question 7: Why were Ace and John worried about Christian as he grew up?

Answer: Ace and John were worried about Christian as he grew up he was growing fast and was getting too big for a flat and was beginning to scare people.

Question 8: Who were Mona and Lisa? What was their reaction when they met Ace and John for the first time?

Answer: Mona and Lisa were two lioness. When they met Ace and John for the first time, they were friendly with them.

Question 9: How do you know that Christian did not forget his friends?

Answer: When Christian saw Ace and John in Kenya, he looked at them closely and then came bounding towards them. He hugged and leapt into their arms, full of love and joy. This shows that Christian did not forget his friends.

Two Friends and A Lion Questions & Answers

Question 10: What was the name of the book that Ace and John wrote about Christian? When was it published?

Answer: The name of the book that Ace and John wrote about Christian was ‘A Lion Called Christian’. It was published in 1971.

Question 11: What does this story teach you?

Answer: The story teaches us to love, protect and respect animals.

Question 12: Choose the right answer from the options given below:

(a) Christian looked at Ace and John, then came bounding towards them, he _________ them and leapt into their arms.

(i) licked

(ii) growled at

(iii) hugged

(iv) pounced on

(b) In Kenya, Christian was the head of his new pride. He was completely _______.

(i) proud

(ii) wild

(iii) timid

(iv) magnificent

(c) Ace and John spot the lion cub ______________.

(i) in a zoo

(ii) in a cage at Harrods in London

(iii) on the road

(iv) in Australia

(d) Ace and John worried about Christian because he ____________.

(i) kept growling

(ii) was not eating

(iii) was growing bigger

(iv) was very naughty

So, these were Two Friends and A Lion Questions & Answers.