Down The Rabbit Hole Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Down The Rabbit Hole Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Blind Men and the Elephant, Oliver Finds A Home and The Wizard of Oz – 1 so, you can check these posts as well.

Down The Rabbit Hole Questions & Answers

Word Galaxy

  • Started to her feet – jumped
  • Burning with curiosity – filled with a strong desire to know something
  • Flashed – passed
  • Marmalade – a preserve made from oranges
  • Dipped – to sink
  • Earnestly – very seriously
  • Dosing – to sleep lightly

Question 1: Write True or False:

(a) Alice liked books with pictures and conversation – True
(b) On seeing a White Rabbit with pink eyes run close by her, Alice felt very sleepy and stupid – False
(c) Alice was unable to make out where she was heading as she fell down the well too fast – False
(d) Alice liked showing off her knowledge gained in the school room in the company of people – True
(e) Alice was of the opinion that bats were quite like mice – True

Question 2: Fill in the blanks:

(a) Initially in the rabbit hole, Alice felt she was moving through a tunnel.
(b) Alice wanted to taste the marmalade that she had picked from a shelf during her fall.
(c) Alice considered the situation as an opportunity to practice her knowledge despite there being no company.
(d) There was nothing remarkable in having observed a White Rabbit with pink eyes.
(e) Alice’s curiosity was aroused when she realised that she had never seen a rabbit wearing a waistcoat and possessing a watch.

Question 3: Why did Alice feel bored and sleepy while keeping her sister company?

Answer: Alice felt bored and sleepy because she had nothing to do.

Question 4: What had seemed quite natural when Alice should have wondered at it?

Answer: Alice did not think it so very much out of the way to hear the rabbit say to itself, ‘Oh dear! Oh dear! I shall be late!’ When she thought it over afterwards, it occurred to her that she ought to have wondered at this, but at the same time it all seemed quite natural.

Question 5: Why did Alice seem to have plenty of time as she went down the rabbit hole?

Answer: Either the well was very deep, or she fell very slowly but she got a lot of time to look around and wonder what was going to happen next.

Question 6: What did Alice notice at the sides of the well?

Answer: Alice looked at the sides of the well and noticed that they were filled with cupboards and bookshelves.

Question 7: Besides Dinah missing Alice that night, what else caused Alice to be concerned about the cat in her absence?

Answer: Alice was concerned about Dinah’s saucer of milk at tea time.

Question 8: Read and answer the questions:

Down, down, down. But the fall never come to an end!

(a) What had led to the beginning of the fall?

Answer: Alice’s curiosity to follow the rabbit and jump down the whole actually led to the fall.

(b) What had Alice not considered before entering the rabbit hole?

Answer: Alice did not consider that the rabbit hole could be this deep.

(c) Based on her lessons in the school room, where did Alice feel she was heading?

Answer: Based on her lesson in the school room, she felt that she must be getting somewhere near the centre of the earth.

So, these were Down The Rabbit Hole Questions & Answers.