Everyday Things Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Everyday Things Questions & Answers.

This poem is written by Jean Ayer. In my previous posts, I have shared the Questions & Answers of Tess Buys A Miracle, Snake Trouble and Black Beauty so, you can check these posts as well.

Everyday Things Questions & Answers

Word Galaxy

  • Millionaires – rich
  • Choke – cough
  • Magazine – comic
  • Stocks – goods
  • Happen – occur
  • Weary – tired
  • Ill – unwell

Question 1: In what way are presidents, kings and millionaires different from ordinary people?

Answer: Presidents, kings and millionaires are wealthier than ordinary people. Moreover, they don’t have spare time for themselves.

Question 2: What do we do with a newspaper, a magazine or a book? Are they everyday things?

Answer: We use a newspaper, a magazine or a book for reading. Yes, they are everyday things.

Question 3: What are the everyday things we eat and drink?

Answer: Bread, fish, meat and vegetables are the things that we eat whereas milk, coffee and tea are the everyday things that we drink.

Question 4: In the first six lines of the poem, what are the three everyday things?

Answer: The three everyday things mentioned in the first six lines of the poem are comb, water and soap.

Everyday Things Questions & Answers

Question 5: What garments have been mentioned in the poem?

Answer: The garments that have been mentioned in the poem are under clothes, outer clothes and stockings.

Question 6: What are the things that are common between millionaires, president, kings and common people?

Answer: There are certain things in common between millionaires, president, kings and common people like taking bath, using a comb to comb the hair, eating food.

Question 7: Choose the correct option:

(a) According to the speaker, millionaires, presidents and even kings can’t get along without……..

i. mineral water
ii. everyday things

(b) According to the speaker, what do you use to sign a letter?

i. Sketch pen
ii. pen and ink

(c) The two things everyone uses to stay clean are…………

i. soap and water
ii. pen and ink

(d) By the words ‘reminding note’, the poet is referring to…..

i. a letter
ii. a note so that you don’t forget something

(e) A word in the poem which means ‘tired’ is…..

i. weary
ii. ill

(f) By ‘you couldn’t sign a letter…..pen and ink’, the poet means that…

i. a letter may not be signed
ii. one needs pen and ink in order to sign a letter.

Question 8: What do you use when you catch a cold?

Answer: We will use a handkerchief when we catch a cold.

Everyday Things Questions & Answers

Question 9: What according to the speaker, could you possibly drink for breakfast?

Answer: According to the speaker, we could possibly drink milk, chocolate, coffee or tea for breakfast.

Question 10: According to the speaker, where would you rest your weary head?

Answer: According to the speaker, we would like to rest our weary head into bed.

Question 11: Write a few pairs of rhyming words from the poem.

Answer: Kings – Things, Note – Coat, Hope – Soap, Think – Ink, Eat – Meat and Look – book.

Question 12: What is the main message of the poem?

Answer: The poem ‘Everyday things’ tells about the importance of things that we need essentially in our daily lives. The poet says that even kings can’t live without everyday things which are used by the common man too.

So, these were Everyday Things Questions & Answers.