Flavours From The Streets Of The World Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Flavours From The Streets Of The World Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Use of Force, In the Bazaars of Hyderabad and I Have A Dream so, you can check these posts as well.

Flavours From The Streets Of The World Questions & Answers

Question 1: What does the term ‘street food’ mean?

Answer: The term ‘street food’ means the food or drink that is ready-to-eat and is sold by a vendor in a street or a public place. It is meant to be consumed immediately after buying.

Question 2: What are the dangers that are associated with street food?

Answer: Some of the dangers associated with street food are that street food are often unhygienic and unhealthy. Most street food are finger food, and can lead to food poisoning due to dirty hands or the water and ingredients used to make them.

Question 3: What does a vendor or a hawker do?

Answer: A vendor or a hawker sells the street food from portable vehicles. It could be a food booth, a food cart or even a small car or truck. There are some hawkers who ride around a city to sell their food.

Question 4: Why some people in ancient Greece and Rome had to purchase cheap food from the streets?

Answer: In ancient Greece and Rome, very few of the poor urban residents had an oven or a hearth in their homes. So, they could not cook food at home, and had to purchase cheap food from the streets.

Question 5: In ancient China, what is the difference in the consumption of street food between the rich and the poor?

Answer: The difference in the consumption of street food between the rich and the poor in ancient China was that while the poor consumed the street food on the streets, the rich usually sent a servant to buy the street food and bring it home for them.

Question 6: Why did China government cut down on street vendors? What did vendors do to continue with their business?

Answer: In China, the government has cut down on street vendors of snack foods. The reason cited for this is safety and traffic congestions. To continue their business, many vendors have opened small shops and restaurants, and sell and serve street food indoors.

Flavours From The Streets Of The World Questions & Answers

Question 7: Who were Aztecs and what did their street vendors sell?

Answer: The Aztecs were people of central Mexico in the 14th, 15th and 16th centuries. Their street vendors sold beverages such as atolli, which was made from maize dough. They also sold almost fifty types of tamales, with ingredients that ranged from the meat of turkey, rabbit, frog and fish to fruits, eggs and maize flowers, as well as insects and stews.

Question 8: Which was the first country that legislated street food?

Answer: The first country which legislated street food and established standards for it, in the fifteenth century, was Turkey. Previously many crossroads had vendors selling ‘fragrant bites of hot meat’, including chicken and lamb that had been spit-roasted.

Question 9: How did street food replace home cooking in Thailand?

Answer: In Thailand, while street food did not become popular among the native Thai people, it became very popular among the urban population which had a large number of Chinese immigrants. Because of the rapid growth of the urban population, street food rapidly replaced home cooking in Thailand.

Question 10: Why did the popularity of oyster as a street food drop in New York City?

Answer: Oyster was a popular street food item in New York City. After 1910, their popularity as a street food dropped because their prices rose due to overfishing and pollution.

Question 11: Why is street food more popular than exotic cuisine anywhere in the world?

Answer: Street food is more popular than exotic cuisine anywhere in the world, because it is attractive visually, has a heavenly taste, satisfies the hunger and is cheap.

Question 12: What differences did the experts find between street food in Vietnam and Thailand?

Answer: Experts find differences between street food in Vietnam and Thailand. They say that street food of Vietnam is fresh and lighter than many other cuisines in the area and draws heavily on herbs, chilli peppers and lime. While street food in Thailand is fiery and pungent with shrimp paste and fish sauce.

Question 13: What has made possible to find street food of all types in every city of the world?

Answer: Due to globalisation and cultural exchange, it is possible to find street food of all types in every city of the world. One can buy a Turkish meal in New York or a Chinese dish in Dublin. Globalisation has made it possible to buy a street food from another country from a local street vendor. It has also made cultural exchange between different parts of one country, especially in India which has very diverse cultures in its different parts.

So, these were Flavours From The Streets Of The World Questions & Answers.