Friends and Companions Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Friends and Companions Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Questions At Night, The Elephant’s Child and The Strange Medicine so, you can check these posts as well.

Friends and Companions Questions & Answers

Word Galaxy

  • Aroma – pleasant smell
  • Gnawed – chewed
  • Strewed – scattered
  • Twitched – made a sudden short jerking movement
  • Wafted – floated

Question 1: Arrange the following sentences in the correct order:

Answer:

…5…She flavoured the meat with wild garlic and wild pepper.
…1…She picked out a nice, dry cave.
…3…She lit a nice fire of wood.
…2…She strewed clean, dry sand on the floor.
…4…She made delicious wild sheep.

Question 2: Write True or False:

(a) Apart from the wild animals, the Man too was not tame – True
(b) For dessert, they had juicy, wild red cherries – True
(c) The Woman made Magic by singing the words of the magic – False
(d) Wild Dog was worried and that was why he offered to go to the Cave – True
(e) The Woman threw Wild Dog a piece of the wild duck she had cooked – True

Question 3: Why was the Man called wild?

Answer: The Man was called wild as he wandered about here and there, did not have a house, slept on the branches and lived in the forest.

Question 4: Who wanted to keep a house? What effort did this person make?

Answer: The woman wanted to keep a house. She picked out a nice dry Cave, strewed clean fine sand on the floor and lit a nice fire of wood at the back. She hung a dried wild-horse skin across the opening of the Cave for a curtain.

Question 5: Describe the cave of the Man and the Woman.

Answer: The cave was nice and dry. The Woman cleaned the floor and lit a nice fire. She hung a dried wild horse skin as a curtain across the entrance.

Question 6: Why did all the animals of the Wet Wild Woods gathered outside the cave?

Answer: All the animals of the Wet Wild Woods gathered outside the cave because they wondered what the light of the fire really was.

Question 7: Who was the first animal to reach the mouth of the cave?

Answer: The wild dog was the first animal to reach the mouth of the cave.

Question 8: Why did the wild dog go to the cave? What did he do on reaching the mouth of the cave?

Answer: The wild dog went to the cave because he was worried. When he reached the mouth of the cave, he lifted up the dried-horse skin curtain with his nose and sniffed the aroma of the roasted sheep.

Question 9: Discuss in detail about the food cooked by the woman.

Answer: The woman cooked delicious roasted sheep and flavoured it with wild garlic and pepper. She also cooked wild duck and stuffed it with wild rice, mint and coriander to enhance the flavour of the food.

Question 10: How did the wild dog promised to help the man and the woman?

Answer: The wild dog promised to help the man and the woman to hunt in the morning and would guard the cave in the night.

Question 11: What happened at the end of the story?

Answer: In the end, the wild dog accepted the requests made by the woman and became their first friend and companion, ever faithful and loyal to them.

So, these were Friends and Companions Questions & Answers.