Halfway Down Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Halfway Down Questions & Answers.

The poem is written by Alan Alexander Milne. In my previous posts, I have shared the questions & answers of A Bird Came Down The Walk, A Gift of The King and The Matter with Water so, you can check these posts as well.

Halfway Down Questions & Answers

Word Galaxy

  • Halfway – in the middle between two points
  • Stairs – a series of steps that go from one floor to another
  • Town – a place with many houses, shops, stores, etc.
  • Sorts – type of people or things that are same in some way
  • Thoughts – something that you think of
  • Instead – in place of somebody

Question 1: Choose the correct option:

(a) Where does the poet stop when he comes down the stairs?

i. Top
ii. Bottom
iii. Half-way
iv. None of these

(b) When the poet is midway in the stair, that place is not a/an

i. nursery
ii. school
iii. college
iv. playground

Question 2: Fill in the blanks:

(a) It isn’t the nursery, it isn’t the town.
(b) I’m not at the bottom, I’m not at the top.
(c) All sorts of funny thoughts go running round my head.

Question 3: What does the poet do on the stair?

Answer: The poet sits on the stairs.

Question 4: Why does the poet sit on a particular stair?

Answer: The poet sits on a particular stair because on that stair he feels that he isn’t at the bottom or the top and it is his favourite spot.

Question 5: Why does the poet always stop at the stair?

Answer: The poet always stops at the stair because according to him, there is not any other stair quite like it.

Question 6: When do funny thoughts come to the head of the poet?

Answer: Funny thoughts come to the head of the poet when he sits on the stair.

Question 7: Read and answer the questions:

(a) Why does the poet say, isn’t up or isn’t down?

Answer: The stairs is in the middle of the staircase. So, the poet says that it isn’t up or down.

(b) Why does he say the stair is not in the town or nursery?

Answer: The staircase is in the poet’s own house. So, he says the stair is not in the town or in nursery.

Question 8: Read and answer the questions:

(a) Why do funny thoughts come to poet’s head?

Answer: Funny thoughts come to poet’s head when he sits on the stair as he is imaginative.

(b) Where do the thoughts lie?

Answer: The thoughts do not lie anywhere.

So, these were Halfway Down Questions & Answers.

error: Content is protected !!