The Golden Girl of Gymnastics Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Golden Girl of Gymnastics Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Golden Touch and The Needle To Heaven so, you can check these posts as well.

The Golden Girl of Gymnastics Questions & Answers

Question 1: What does the word Nadia mean?

Answer: The word Nadia means hope.

Question 2: How many medals did Nadia win the first time she took part in the Olympic Games?

Answer: When Nadia took part in the Olympic Games for the first time, she won three gold, a silver and a bronze medal.

Question 3: How old was Nadia when she took part in the Montreal Olympics?

Answer: When Nadia took part in Montreal Olympics, she was fourteen years old.

Question 4: How many hours a day did Nadia practice?

Answer: Nadia practised for eight hours a day.

Question 5: Why can Nadia’s Olympic record never be broken?

Answer: Nadia’s Olympic record can never be broken because she was the youngest all-round Olympic gold medalist ever.

Question 6: Who is Nadia married to and where does she live now?

Answer: Nadia is married to an American gymnast named Bart Connor and she lives in America now.

Question 7: Read and answer the questions:

One day………………………………school ground.

(a) Who saw her when she was turning cartwheels?

Answer: Bela Karyoli saw Nadia as she was turning cartwheels.

(b) What did he do for her?

Answer: He convinced Nadia to join his gymnastics school.

(c) What was the result of his action?

Answer: As the result of his action, Nadia could take part in Summer Olympics at Montreal.

Question 8: Read and answer the questions:

There was a…………………………….low score.

(a) Why was everyone shocked?

Answer: Everyone was shocked because they could not imagine that even after such a great performance Nadia would get a very low score.

(b) Why did her score show that way?

Answer: The scoreboard didn’t show the score properly and so it showed Nadia’s score in a wrong way.

(c) When her score was corrected, what did he become?

Answer: When her score was corrected, Nadia had scored a perfect ten.

So, these were The Golden Girl of Gymnastics Questions & Answers.