He Wanted Adventures Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share He Wanted Adventures Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Ungrateful Frog, Visitors at Duliatal and Robinson Crusoe so, you can check these posts as well.

He Wanted Adventures Questions & Answers

Word Galaxy

  • Galloping – going at the fastest possible pace
  • Bolted – ran away suddenly, from fear
  • Hedge – a line of bushes growing close together
  • Bellow – deep sound made by a bull
  • Stile – a structure with steps to climb over a fence
  • Gasping – taking short quick breaths
  • Pail – bucket
  • Thumping – beating strongly

Question 1: Why was the horse galloping away?

Answer: The horse galloped because it had been bitten by a fly and was terrified.

Question 2: Why did Paul run towards the river?

Answer: Paul ran towards the river to escape from the two boys who he thought were going to jump into the stream and chase him.

Question 3: How did Paul splash into the water the second time?

Answer: Paul splashed into the water a second time as he leaned out of the boat, trying to free an oar from some weed in which it was entangled.

Question 4: Why was the boy on the steamer jealous of Paul?

Answer: The boy on the steamer was jealous of Paul because the boy thought that Paul had a lot of adventures in his life and he wished the same.

Question 5: What was the next adventure Paul feared once he got off the steamer?

Answer: The next adventure Paul feared was a scolding from his father for coming home in wet clothes.

Question 6: Read and answer the questions:

‘Go on- hurry!’

(a) Who says these words and to whom?

Answer: The boy sitting near the fire told these words to Paul.

(b) Does the listener follow the orders of the speaker?

Answer: No, Paul does not follow the order of getting water from the stream for the boys.

(c) What do the speaker and his companion do after saying these words?

Answer: After saying these words, the boys caught hold of Paul and put the pail over his head and marched him to the stream.

Question 7: Read and answer the questions:

‘That was Buttercup, our old cow,’ said the boy.

(a) Who is the ‘boy’?

Answer: The ‘boy’ here is the boy in the streamer who had saved Paul.

(b) Why does the boy speak about Buttercup, his old cow?

Answer: The boy told about Buttercup, as Paul was running away thinking it to be a bull with horns.

(c) How does Paul feel after the boy tells him about Buttercup?

Answer: Paul feels sad as he feels that he should have faced the adventures.

So, these were He Wanted Adventures Questions & Answers.