Home Sweet Home Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Home Sweet Home Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Salma’s Song, Pinocchio and The Story of The Four Seasons so, you can check these posts as well.

Home Sweet Home Questions & Answers

Question 1: Where were Mole and Rat returning from?

Answer: Mole and Rat were returning from a long day’s outing.

Question 2: What did Mole and Rat see at the village?

Answer: When Mole and Rat reached at the village, they saw a family at a dinning table, chatting and laughing.

Question 3: Why did Mole feel that his house was begging him to return?

Answer: Mole missed living in his own house and when he smelled it, it made him feel as if his house was calling out to him and begging him to return.

Question 4: What was the name of Mole’s house?

Answer: The name of Mole’s house was ‘Mole End’.

Question 5: What did Rat do when he entered Mole’s house?

Answer: When Rat entered Mole’s house he ran around the house. He lit the fire and baked scones for supper.

Question 6: How did Rat and Mole know that someone was outside their door?

Answer: Rat and Mole knew that someone was outside their door because they heard the shuffling of small feet and the murmur of tiny voices.

Question 7: How did Mole and Rat spread some Christmas cheer?

Answer: Mole and Rat spread some Christmas cheer by sharing their dinner with the field mice.

Question 8: Read and answer the questions:

“Who can it be?”

(a) Who said these words to whom?

Answer: Rat said these words to Mole.

(b) Who had come visiting and why?

Answer: The field mice had come because it was the Christmas season.

Question 9: Read and answer the questions:

“Nothing like home sweet home”.

(a) Who said these words?

Answer: Mole said these words.

(b) Why did the speaker say these words?

Answer: Mole said these words because he had been away from home for a long time.

So, these were Home Sweet Home Questions & Answers.