Meena Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Meena Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Pinocchio Becomes A Real Boy, Who Was The Thief and A Genie In A Bottle so, you can check these posts as well.

Meena Questions & Answers

Question 1: Choose the correct option:

(a) What kind of a day was it when Meena climbed the steep path?

i. sunny
ii. hot
iii. dark
iv. cold

(b) How old was Meena?

i. six
ii. eight
iii. twelve
iv. sixteen

(c) Why did Meena feel that her brother was not a load?

Answer: Because she loved her brother and wanted to carry him so that he could go everywhere with her.

Question 2: Why do you think people climbed the path slowly and carefully?

Answer: People climbed the path slowly and carefully because it was a steep path.

Question 3: Describe the path.

Answer: The path was steep and it went through thick and lovely woods of fir and pine trees.

Question 4: What did the man say to Meena?

Answer: The man asked Meena why she is carrying the boy on her back. He also asked if she was not feeling her load.

Question 5: Read this sentence and answer the following question.

“Don’t you feel his load”.

(a) Who said these words and to whom?

Answer: A man in the group said these words to Meena.

(b) Who does ‘his’ refer to?

Answer: ‘His’ refer to Meena’s brother.

(c)  Why did the speaker say this?

Answer: The man said these words because he felt sorry for Meena who had been climbing the hill, carrying her brother on her back.

(d) What happens next?

Answer: Meena looked at him in surprise and told him strongly that the boy was her brother.

Question 6: Why did Meena’s brother not walk up the path?

Answer: Meena’s Brother did not walk up the path because his legs were still and he could not walk.

Question 7: Why did the man feel sorry for the Meena?

Answer: The man felt sorry for Meena because she was carrying her brother on her back though she herself was a small girl.

So, these were Meena Questions & Answers.