My Books Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share My Books Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Everybody’s Water, Peter and Wendy and Ashraf’s Invention so, you can check these posts as well.

My Books Questions & Answers

Word Galaxy

  • Quaint – unusual or old fashioned and attractive

Question 1: Name two things that books are compared to in the poem.

Answer: The Two things that the books are compared to in the poem are homes and a city street.

Question 2: What does the child find in the books?

Answer: The child finds queens, fairies, knights and gnomes in the books.

Question 3: How does the narrator feel about books?

Answer: The narrator seems to love books.

Question 4: In the poem, find:

(a) The opposite of the word ‘ordinary’.

Answer: Quaint

(b) A synonym of the word ‘twisting’.

Answer: Winding

(c) Two pairs of rhyming words.

Answer: Homes-Gnomes, Street-meet.

Question 5: Read these lines and answer the questions:

(a) How does the narrator feel about books?

Answer: The narrator seems to love books.

(b) List the characters that the poet has read about.

Answer: Some of the characters that the poet has read about are queens, fairies, knights and gnomes.

(c) What kinds of books do you think the poet is describing in these lines?

Answer: The poet seems to be describing fantasy books about adventures in the poem.

Question 6: Who welcomes the poet? What do you think the expression ‘hearty hand’ means?

Answer: The poet is welcomed by a strange person. The expression ‘hearty hand’ means that the poet is welcomed with warmth and love.

Question 7: How is reading a book like having an adventure?

Answer: According to the poet, reading a book is like an adventure because a book may make a new experience of living in a new strange land and meeting stranger characters.

So, these were My Books Questions & Answers.