On Social Networking Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share On Social Networking Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of My Financial Career, The Listeners and The Blue Carbuncle so, you can check these posts as well.

On Social Networking Questions & Answers

Question 1: Choose the correct option:

(a) What is Facebook?

i. a blog
ii. a search engine
iii. a social networking website

(b) Which social networking website was not mentioned in the passage?

i. MySpace
ii. Friendster
iii. Facebook

(c) What was Web 1.0 mainly used for?

i. interacting with other people
ii. browsing content
iii. creating pages of information

(d) What are tweets?

i. SMSs
ii. emails
iii. text-based posts

Question 2: Write True or False:

(a) SixDegrees was a social networking website for students – False
(b) LinkedIn is a website for professional networking – True
(c) Orkut was the most popular social networking site in the US – False
(d) Facebook has over a billion users – True
(e) There is a constant debate about the benefits and dangers of using social networking websites – True
(f) MySpace took the world by storm with its focus on sports – False

Question 3: How are social networking websites useful?

Answer: Social networking websites help people meet and discuss topics or issues online. They provide a place for people to interact and share their views, photographs and videos.

Question 4: In what way does Web 1.0 differ from Web 2.0?

Answer: Web 1.0 belonged to the 1990s, when the internet or web was a place to read articles, listen to music and look for information.
Web 2.0 of the present day is a term for social networking websites where people meet and share their views, videos and photographs. It is a lot more interactive that Web 1.0.

Question 5: Mention the purpose of Classmates.com.

Answer: Classmates.com is a social media website that was created by Randy Conrads in 1995 and marked the beginning of social networking sites. It helped members to find and connect with friends and others they had known at school.

Question 6: Why is Twitter often called the ‘SMS of the Internet’?

Answer: Twitter is often called the ‘SMS of the Internet’ because it is a social networking site that enables its users to send short messages of up to 140 characters. These tweets are SMS-like, text-based posts.

Question 7: Mention two special features of Facebook.

Answer: Facebook is the biggest social networking service on the internet, with over two billion active users. Besides offering everything that offer websites provide, it has a mini chat-box to privately chat with one’s friends.

Question 8: Read and answer the questions:

(a) What was the status of social media before MySpace was launched?

Answer: Before MySpace was launched, social media tended to focus on information and interaction.

(b) Why did MySpace become popular soon after it was launched?

Answer: MySpace become popular because young users especially were delighted with its focus on music and pop culture.

(c) Name two popular social networking websites that were launched after MySpace. How did they score over it?

Answer: Social networking websites that came after MySpace helped people create and share what they loved, including music and much more. Orkut and Facebook are two of them.

(d) Find the word from the lines above that means the same as ‘a thing or person that gives you new ideas and the enthusiasm to create something with them’.

Answer: Inspiration

So, these were On Social Networking Questions & Answers.

error: Content is protected !!