One Inch Tall Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share One Inch Tall Questions & Answers.

This poem is written by Shel Silverstein. In my previous posts, I have shared the questions and answers of Little Women, The Magic Teapot and The Happy Prince so, you can check these posts as well.

One Inch Tall Questions & Answers

Word Galaxy

  • Flea – an insect like a fly
  • Fluff – feather
  • Beneath – under
  • Thimble – a cover to protect the finger while sewing

Question 1: Why wouldn’t you be able to hug your mama?

Answer: You wouldn’t be able to hug your mama because you would have very small arms. You would be able to hug only her thumb.

Question 2: What would you ride to school?

Answer: You would ride a worm to school.

Question 3: What would you wear on your head?

Answer: You would wear a thimble on your head.

Question 4: How would you surf?

Answer: You would surf upon a stick of gum.

Question 5: What would be your bed if you were one inch tall?

Answer: A bit of fluff would be your bed if you were once inch tall.

Question 6: Read the given extract and answer the questions.

(a) What would be your surfboard?

Answer: A stick of gum would be your surfboard in the kitchen sink.

(b) How would you show your love for your mama?

Answer: If you were one inch tall, you would be able to hug only your mama’s thumb to show your love for her.

(c) Why would you be frightened of people’s feet?

Answer: You would be frightened of people’s feet because they could trample you as you were only one inch tall.

(d) Give the synonym of the word ’fright’.

Answer: Fear

Question 7: Fill in the blanks:

If you were one inch tall…

(a) a flea would be a frightening beast.
(b) a teardrop would be your swimming pool.
(c) a bit of fluff would be your bed.
(d) a crumble of cake would be a feast.

Question 8: Write down the rhyming words from the poem.

Answer: School – pool, feast – least, door – store, bead – head, fright – night.

So, these were One Inch Tall Questions & Answers.

error: Content is protected !!