The Real Friends Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Real Friends Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of One Thousand Dollars, The Charge of the Light Brigade and The Village Blacksmith so, you can check these posts as well.

The Real Friends Questions & Answers

Question 1: What did Aditi receive on Christmas? What did Aditi want to do with it?

Answer: Aditi received a laptop on Christmas. She wanted to chat with her friends on social media and send emails to her cousins who lived abroad.

Question 2: Read and answer the questions:

“After Christmas dinner, Aditi took her laptop to the room. Her parents were dozing in front of the television and her siblings and cousins were playing with their new toys.”

(a) What did Aditi do as soon as she went to her room?

Answer: As soon as Aditi went to her room, she decided to set up an account on the social networking site.

(b) What did Aditi see on the wall of the most popular girl in school?

Answer: Aditi looked at the messages on the wall of the most popular girl of her school and they were all about parties and sleepovers that she and her friends had organised or attended.

(c) Why was Aditi staring at the screen on her laptop?

Answer: After looking at the party and sleepover posts on the wall of the most popular girl, Aditi too wanted to be part of that group. She had typed a short text for Janhavi, the most popular girl with the hope that soon even she would get invited to such parties. Aditi was waiting for a reply from Janhavi and thus was staring at the empty screen.

(d) Give the synonym of ‘to sleep lightly’.

Answer: Doze

Question 3: Who was Rohan and how did he help Aditi?

Answer: Rohan was Aditi’s cousin who was older than her. Aditi’s parents were not very responsive towards laptops and Aditi was not old enough to set the new laptop all by herself. Rohan helped Aditi to install the antivirus software and create a fake account for Aditi to be able to use all programs on her laptop.

Question 4: Who was Janhavi and why did Aditi have a crazy impulse to contact her?

Answer: Janhavi was one of the most popular girls in Aditi’s school. When Aditi opened Janhavi’s profile on social networking site she saw her photographs where she was looking at least five years older than her age. She looked at her messages which were all about parties and sleepovers that Janhavi and friends had organised and attended. Aditi wanted to be a part of that exciting life. That is why she had a crazy impulse to contact Janhavi.

Question 5: How did Janhavi and his friends react after Aditi posted a question on Janhavi’s wall? How did it affect Aditi?

Answer: After Aditi posted a question on Janhavi’s wall on the social networking site, Janhavi and her friends started sending hurtful and mean replies. After receiving the messages Aditi felt dreadful. She decided to ignore the messages but they continued and got nastier. Aditi couldn’t take it any longer.

The Real Friends Questions & Answers

Question 6: Why was Aditi surprised when she returned to school after Christmas?

Answer: Aditi’s Christmas break was full of happiness for her. She not only received a new laptop but also managed to make friends with the group of the most popular girls in school. Aditi was very excited to meet them in school after their Christmas break and talk to them personally but she witnessed something very different. To her surprise everyone, including Janhavi ignored her and made her feel as if she did not exist outside the computer. This upset Aditi.

Question 7: What did Aditi do when she realized that her new friends were ignoring her in school?

Answer: When Aditi realised that her new friends like Janhavi did not exist outside the computer and everyone including Janhavi ignored her, she decided to ask Janhavi for an explanation by posing a question to her. The only mistake she made was that instead of posing the question on her private messenger, Aditi posted it on Janhavi’s wall which everyone along with Janhavi could read.

Question 8: What advice did Aditi’s father give her after he found out what Aditi was going through?

Answer: After knowing what Aditi was going through, her father asked Aditi to ignore the cyber bullies. He told Aditi that people who got pleasure out of being unkind to other would soon have no friends. He further added that such people were not worth being real friends so it was best to leave them. He told Aditi that he would talk to the head teacher about the incident and ask him to keep him updated in case anyone tried to upset her again. Lastly, he asked Aditi to give the social networking site a miss or check her settings so that only her real friends could contact her.

Question 9: What happened when Father showed Aditi an article in newspaper on ‘Cyberbullying in Schools’?

Answer: After Father showed Aditi an article in newspaper on ‘Cyberbullying in Schools’ she went pale, tears welled up in her eyes and she told him about the problem she was facing on the social networking site which was created by Janhavi and her friends.

Question 10: Read and answer the questions:

“You are spending a lot of time on your laptop, Aditi,” said her father. “It’s not healthy. Here, look at this article I found in today’s newspaper.”

(a) What did Aditi’s father show Aditi?

Answer: Aditi’s father showed Aditi a newspaper article related to cyber bullying.

(b) What changes did Aditi’s mother notice in Aditi?

Answer: Aditi’s mother noticed a few changes in Aditi’s behaviour. She also noticed that Aditi looked worried all the time.

(c) Why did Aditi turn pale?

Answer: Aditi, who was worried due to her friends and their nasty comments on the social networking site, turned pale after reading the newspaper headlines that read ‘Cyber bullying in schools’. She could relate it to how she was being bullied by her schoolmates and tears welled up in her eyes.

(d) Give the synonym of ‘good’.

Answer: Healthy

So, these were The Real Friends Questions & Answers.

error: Content is protected !!