The Apple Dumpling Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Apple Dumpling Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The King’s Condition and The Golden Fountain so, you can check these posts as well.

The Apple Dumpling Questions & Answers

Word Galaxy

  • Plums – A kind of fruit
  • Trade – Exchanging something for something else
  • Farmyard – Land enclosed by farm buildings
  • Lord – A nobleman
  • Stuff – To fill something with something
  • Court jeweler – A person who makes jewellery

Question 1: What problem did the old woman face while trying to make dinner?

Answer: The old woman wanted to make apple dumpling for dinner but she did not have apples.

Question 2: Read the line and answer the questions:

‘Kind woman,’ he said, ‘I would like to give you something, too.’

(a) Who spoke these words?

Answer: The young lord spoke these words.

(b) Where did this conversation take place?

Answer: The conversation took place on the King’s Highway.

(c) Why did the speaker want to give something to the old woman? What did he give her?

Answer: The young lord was happy with the flowers that the old woman gave him. He gave her a gold chain in exchange.

Question 3: Why did the old woman set out with a basket of plums?

Answer: The old woman set out with a basket of plums in the hope of exchanging the plums for apples with someone.

Question 4: What kind of a person was the old woman? Pick three sentences from the story which outline her character best.

Answer: The old woman was kind, helpful and firm. The following sentences tell about her kind and gentle nature.

The Apple Dumpling Questions & Answers

Question 5: Why did the old woman accept feathers from the young lady?

Answer: The old woman felt that feathers would be easier to carry than plums.

Question 6: What did the old woman offer the old man in exchange for some apples?

Answer: The old woman offered the old man a little dog in exchange for some apples.

Question 7: Read the line and answer the questions:

‘If you try long and hard enough, you can always have an apple dumpling for supper,’ she said.

(a) Who is the speaker?

Answer: The old woman is the speaker.

(b) How did she try ‘long and hard’ to have an apple dumpling for supper?

Answer: She tried ‘long and hard’ by exchanging one thing for another until she finally got the apples she wanted.

(c) Write the opposites of ‘hard’ and ‘always’.

Answer: Hard – easy, always – never

Question 8: What is the moral of the story? Do you agree with the story’s message?

Answer: The moral is that if you go out of the way to help those in need, your own needs are likely to be met. If you try hard enough, you will get what you want. Even if you do not get what you looked for, you might have helped a lot of others on the way. Helping others, even unintentionally, is something satisfying.

So, these were The Apple Dumpling Questions & Answers.