The Bark Beetles Questions & Answers

The Bark Beetles Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Bark Beetles Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the Questions & Answers of Magic Vessels, How Many Greens Are There in the Park and The Fifth Golden Ticket so, you can check these posts as well.

The Bark Beetles Questions & Answers

Question 1: Who was the Beetles’ worst enemy and why?

Answer: Woodpeckers was the Beetles’ worst enemy because he hunted the Beetles from morning to night.

Question 2: What was the woodpecker’s suggestion to the Beetle?

Answer: The woodpecker’s suggestion to the Beetle was to gather nectar instead of destroying the lovely patch of grass.

Question 3: Why did the Beetles asked the woodpecker to sing?

Answer: The Beetles asked the woodpecker to sing to stop from hunting them.

Question 4: Did the tree enjoy the woodpecker’s song? What did he do when the woodpecker started singing?

Answer: No, the tree did not enjoy the woodpecker’s song. He shook his boughs and rustled his leaves.

The Bark Beetles Questions & Answers

Question 5: Were the Beetles happy with the tree’s reaction to the woodpecker’s song? What did they do?

Answer: No, the Beetles were not happy with the tree’s reaction to the woodpecker’s song. They rushed to the tree, ate and made a few holes in the bark and settled down under them.

Question 6: Read the line and answer the questions:

You should be punished for doing so.

(a) Who said and to whom?

Answer: Woodpecker said this to beetles.

(b) Why does the speaker think the listeners should be punished?

Answer: The speaker thought the listeners should be punished for destroying lovely patch of grass.

Question 7: Read the line and answer the questions:

“Ask the bees”.

(a) Who said this and to whom? Why?

Answer: Woodpecker said this to beetles to stop them from eating grass.

(b) What were the listeners supposed to ask the bees?

Answer: The listeners were supposed to ask the bees how to gather nectar.

So, these were The Bark Beetles Questions & Answers.

Leave a comment