The Camel’s Hump Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Camel’s Hump Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Little Boy Who Saved The Town and Two Friends and A Lion so, you can check these posts as well.

The Camel’s Hump Questions & Answers

Question 1: How do we get an ugly hump?

Answer: We get an ugly lump by having little to do.

Question 2: What are the symptoms of a cameelious hump?

Answer: A person who is inactive, lazy and sits in one place is sure to get a hunched back. So these can be said the symptoms of a cameelious hump.

Question 3: How do we climb out of the bed if we get a hump?

Answer: We climb out of bed with a frouzly head and a snarly-yarly voice.

Question 4: Besides the camel who else can get a hump?

Answer: Besides the camel, the grown-ups and kids who don’t work hard also get the hump.

Question 5: What is the cure for a black and blue hump?

Answer: The cure for a black and blue hump is not to sit still or frowst with a book by the fire, but to take a large hoe and a shovel and dig till we gently perspire.

The Camel’s Hump Questions & Answers

Question 6: Who helps us in curing the cameelious hump?

Answer: If all of us keep aside the laziness and inactiveness then the sun, the wind and the djinn all will help us in curing the cameelious hump.

Question 7: How much should one dig, according to the poet? What should one take with you to dig?

Answer: According to the poet, one should dig until he or she gently perspires. One should take a large hoe and a shovel to dig.

Question 8: What does the Djinn of the garden do?

Answer: The Djinn helps to remove the hump.

The Camel’s Hump Questions & Answers

Question 9: Why has the poet given the poem the title “The Camel’s Hump”?

Answer: The poem tells us about how the camel was punished by the djinn for not doing his share of work, so he was given a hump. Hence the poet has given the title “The Camel’s Hump”.

Question 10: What message does the poet convey?

Answer: The poet conveys the message that one should always work hard and not be lazy.

Question 11: Choose the correct option:

(a) According to the poet_________________ can get a hump.

(i) Kids can get a hump.

(ii) The kids and babies can get a hump.

(iii) The kids and the camels can get a hump.

(iv) The kids and grownups, who remain idle, can get a hump

(b) According to the poet, the cure for the hump is_______________.

(i) The cure for the hump is not to work at all.

(ii) The cure for the hump is not to sit still, but do useful work.

(iii) The cure for the hump is to sit in a corner.

(iv) The cure for the hump is to stand in a corner.

(c) People get a _________ when they do no work at all.

(i) prize

(ii) magic lamp

(iii) hump

(iv) shovel

So, these were The Camel’s Hump Questions & Answers.