The Helpful Young Man Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Helpful Young Man Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Sailor, The Little Prince, The Most Beautiful Thing and Kalopaling so, you can check these posts as well.

The Helpful Young Man Questions & Answers

Question 1: Why did the young man go to the remote sea?

Answer: The young man went to the remote sea to fetch the eyes of a particular fish in order to restore his father’s eye-sight.

Question 2: How did the young man save the buck and the jackal?

Answer: He sent the buck and the jackal into a ditch and covered it with grass and leaves. When he was asked by the hunters, he behaved as if he had no idea about them at all.

Question 3: Why did the elder brothers become jealous of their youngest brother?

Answer: The elder brothers became jealous of their youngest brother because they feared that he would be the heir to the father’s property.

Question 4: What proclamation had the princess of the strange place made?

Answer: The princess of the strange place had proclaimed that she would marry the man who could evade his reflection in the magic mirror. But he would be beheaded if traced in the mirror.

The Helpful Young Man Questions & Answers

Question 5: How did the three animals – the fish, the buck and the jackal repay the kindness of the young man?

Answer: The three animals – the fish, the buck and the jackal repaid the kindness of the young man by helping him at the time of need. The fish hid him in its stomach and went deep into the ocean. The buck took him to the hills while the jackal had hidden him under the princess’s bed.

Question 6: How did the young man finally conquer the princess?

Answer: The jackals held a conference. They proposed that the young man should hide himself under the princess’s bed. A tunnel was dug and the young man was right under her bed. The princess rotated the mirror a number of times but in vain. She accepted her defeat and in this way, the young man finally conquered the princess.

Question 7: Why did the princess allow the young man extra chances to hide himself?

Answer: The princess allowed the young man extra chances to hide because he was a smart and interesting person. Moreover, she was quite impressed with him as he was a courageous man.

Question 8: How did the young man’s goodness fetch him support in the time of need?

Answer: The young man’s goodness fetched him support in the time of need when he accepted the challenge of the princess. All three animals helped him. At last, the princess accepted her defeat and married him.

So, these were The Helpful Young Man Questions & Answers.