The History of Ice Cream Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The History of Ice Cream Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Hansel and Gretel, The Tease and The World Of Walt Disney so, you can check these posts as well.

The History of Ice Cream Questions & Answers

Word Galaxy

  • Scream – to cry loudly
  • Delicacy – special food
  • Variation – a slight difference
  • Exclusive – for special people
  • Luxury – a special comfort
  • Elite – a group of rich people
  • Dessert – sweet dish

Question 1: When and where was the first ice-cream made?

Answer: The first ice-cream was made in second century BC in China.

Question 2: What are the variations of ice cream in different countries?

Answer: Variations of ice-cream in different countries are Mochi in Japan, Kulfi in India, Gelato in Italy, Dondurma in Turkey, Halva in Israel, Faloodeh in Iran and Spaghetti in Germany.

Question 3: How did the people of China enjoy their ice-cream?

Answer: The people of China enjoyed their ice-cream by mixing and freezing the rice and milk in a packed container with snow.

Question 4: What did the Mughal Emperors do to get ice?

Answer: The Mughal Emperors used to send horsemen to Hindukush Mountains to get ice.

Question 5: What did Alexander mix with ice-cream?

Answer: Alexander mixed honey or wine with ice cream.

Question 6: How did the world of ice-cream change forever?

Answer: The world of ice-cream changed forever when Jacob Fussell opened an ice-cream manufacturing factory in 1851, and produced ice-cream on a large scale.

Question 7: How did ice-cream become a public treat?

Answer: Ice-cream became a public treat with advanced technology of equipments and new methods of freezing process.

Question 8: Answer in one word:

(a) What is an Italian ice cream called?

Answer: Gelato.

(b) Who brought the recipe of ice cream from China to Italy?

Answer: Marco Polo.

(c) Which café in France served ice cream to the general public.

Answer: Café Procope.

(d) When did the first ice-cream factory open?

Answer: In 1851.

(e) Where was the first ice-cream factory set up in India?

Answer: Mumbai.

(f) Who is called the “Father of the Ice-cream Industry”?

Answer: Jacob Fussell.

So, these were The History of Ice Cream Questions & Answers.