The Invisible Man Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Invisible Man Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of A Day’s Wait, Mowgli’s Brothers and The Conjurer’s Revenge so, you can check these posts as well.

The Invisible Man Questions & Answers

Question 1: What was Mrs Hall’s first impression of the stranger?

Answer: Mrs Hall thought that she had never seen such a strange looking man, as he was wrapped from head to foot and the brim of his hat hid every centimetre of his face except for his eyes which were covered with smoked glasses.

Question 2: Why was Mrs Hall happy when the stranger appeared at her guest house?

Answer: Mrs Hall was happy when the strangers appeared at her guest house as it was that time of the year when there were very few travellers. Moreover, the stranger offered to pay well to stay at her guest house. He offered to pay three sovereigns (gold coins) for the stay.

Question 3: What did he demand from Mrs Hall?

Answer: The stranger demanded a room with fire to keep him warm, a stout door with lock, something to eat and to be left alone undisturbed.

Question 4: Why did the guest wish to be left alone?

Answer: The guest told Mrs Hall that he has a great deal of work to do and for that matter he wishes to be left alone and undisturbed.

Question 5: What made Jimson suspicious about the guest?

Answer: When Jimson visited the guest’s room to deliver his meals, the whole time he kept his back to Jimson and wouldn’t let him see even a centimetre of his face. Jimson kept asking him questions and made observations, until he got angry and wanted Jimson to get out of his room. To which, he turned around and yelled at Jimson with a handkerchief on his face, as if he doesn’t wanted Jimson to see him. This entire episode made Jimson suspicious about the guest.

The Invisible Man Questions & Answers

Question 6: What sort of stories or rumours about the guest were circulated in Iping? Why?

Answer: The stories or rumours that were circulated in Iping were that the guest in Mrs Hall’s inn has no hands, just two empty sleeves. He has no face, just emptiness. One can see right through him, except where there is clothing covering him. That’s the reason he always wears the bandages, the hat and the smoked glasses. That guest was an Invisible Man.
The reason behind such stories and rumours were the sudden rise in burglaries in the neighbourhood in the town. The people of Iping started connecting the story of the invisible man with the incidents of strange burglaries.

Question 7: Why did Cuss enter the room without being invited? What did he see?

Answer: Dr Cuss was visiting one house to another for the donation of his new nursing home. He had heard about the guest at the inn of Mrs Hall to be a rich man, hence he thought to pay him a visit for the donation. He knocked the door of guest’s room and waited for a while. As there was no response, Dr Cuss thought the gust might not have heard him and he entered the room uninvited.

The moment Dr Cuss entered the room, the guest jammed both his hands into the coat, however, before that Dr Cuss was able to see that the guest had no hands, just two empty sleeves. He had no face, just emptiness. One can see right through him, except where there is clothing covering him. That guest was an Invisible Man.

Question 8: With what purpose did the townspeople decide to go to the inn?

Answer: The townspeople decided to go to the inn to arrest and capture the incredible invisible man.

Question 9: Read the extracts and answer the questions that follow:
‘He has no hands, Mrs Hall. There were just two empty sleeves.’

(a) Who is the speaker? Who is he referring to?

Answer: The speaker here is Dr Cuss and he is referring to Griffin, the guest in room number eight of Mrs Hall’s inn.

(b) What is the speaker feeling?

Answer: The speaker is scared and terrified.

(c) What had he seen in the room?

Answer: He had seen that the guest has no hands, just two empty sleeves. He has no face, just emptiness. One can see right through him, except where there is clothing covering him. That guest was an Invisible Man.

Question 10: Read the extracts and answer the questions that follow:
‘The voice came from that direction!’

(a) Who said these words?

Answer: These words were said by Second Man (the town-person) who had come along with Dr Cuss, Jimson and another man to capture the invisible man.

(b) What is it that the group could see upon entering Room Eight?

Answer: Upon entering the room, the group was not able to see the guest (Griffin), however, could see only bandage hanging in the mid-air, from which they assumed that it could be the Invisible Man.

(c) What was the mood of the voice? Why?

Answer: The mood of the voice sounded confused as that man including the group were not able to see anybody but hear a voice only. Hence, they were confused on how to catch that person.

So, these were The Invisible Man Questions & Answers.