The Moon For Dinner Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Moon For Dinner Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of A Cup of Cha, Pitpat’s Journey and I Can Be A Pal so, you can check these posts as well.

The Moon For Dinner Questions & Answers

Word Galaxy

  • Affectionate – lovingly
  • Chuckled – laughed quietly
  • Stamping – bringing down one’s foot heavily on the floor
  • Delighted – joyful

Question 1: Choose the correct option:

(a) What did Krishna want to play with?

i. the moon
ii. toys

(b) What did Yashoda fill the dish with?

i. buttermilk
ii. water

(c) Where did Krishna sleep?

i. in his mother’s lap
ii. on the bed

Question 2: What did Yashoda cook for Krishna?

Answer: Yashoda cooked dal and puri for Krishna.

Question 3: What did Krishna see in the sky?

Answer: Krishna saw moon in the sky.

Question 4: For what Krishna was pleading to his mother?

Answer: Krishna was pleading to his mother to play with the moon.

Question 5: Whom did Yashoda say the moon belonged to?

Answer: Yashoda said that the moon belonged to God.

Question 6: What trick did his mother use to please Krishna?
Or
How did Yashoda bring the moon to Krishna?

Answer: His mother, Yashoda placed the dish on the ground in such a way that the water had a reflection of the moon.

Question 7: How did Krishna feel after seeing moon in the dish?

Answer: Krishna was delighted to touch the reflection of his desired toy. He ate the dinner and slept peacefully.

Question 8: Match the columns:

Column AColumn B
a. Krishna did not want to eat dal and puri becausei. his mother said it belonged to God.
b. Krishna could not have the moon becauseii. he was able to touch the moon’s reflection.
c. Krishna was delighted becauseiii. he wanted the moon for dinner.
Answer: a-iii, b-i, c-ii

Question 9: Number the sentences in the right order to tell the story correctly.

Answer:

…4…Krishna ate his dinner and slept peacefully in his mother’s lap.
…1…Yashoda brought a wide dish filled with water.
…3…Little Krishna was delighted to touch the reflection.
…2…She placed the dish in such a way that the reflection of the moon was seen in the water.

So, these were The Moon For Dinner Questions & Answers.