The Moon Game Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Moon Game Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Why Are Pigs So Dirty, Bapu’s Sandals and Now That I Can Read so, you can check these posts as well.

The Moon Game Questions & Answers

Word Galaxy

  • Sphere – a round solid figure
  • Crescent – a curved shape with pointed ends

Question 1: Choose the correct option:

(a) How does the moon surprise us?

i. by hiding
ii. by showing up

(b) Where do we look for a friendly light?

i. down in the water
ii. up in the sky

(c) Does the moon’s shape always remain the same?

i. no
ii. yes

Question 2: Fill in the blanks:

(a) The Moon’s light is friendly.
(b) The Moon changes its shape every day.
(c) The full moon is a silver sphere.
(d) The crescent moon is shaped like a smile.

Question 3: Write the names of two shapes of the moon mentioned in the poem.

Answer: Sphere and crescent.

Question 4: What is the moon made up of?

Answer: The moon is made up of rocks.

Question 5: What game does the moon play?

Answer: The moon plays a game of not looking the same.

Question 6: Where does the moon hide sometimes?

Answer: Sometimes, the moon hides behind the clouds.

Question 7: How is the light of the moon?

Answer: The light of the moon is friendly.

Question 8: Why we see different shapes of the moon everyday?

Answer: We only see part of the moon that are being lit up by the sun so, we see different shapes of the moon everyday.

Question 9: What does the crescent shape of the moon look like?

Answer: The crescent shape of the moon looks like a smile.

Question 10: The moon’s light is friendly. How would you describe the light of the sun?

Answer: The light of the sun is warm.

Question 11: Match the columns:

Column AColumn B
a. The full mooni. is shaped like a smile.
b. The moonlightii. is a silver sphere.
c. The crescent mooniii. is a friendly light.
Answer: a-ii, b-iii, c-i

So, these were The Moon Game Questions & Answers.