The Puppy Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Puppy Questions & Answers.

This poem is written by Oliver Herford. In my previous posts, I have also shared the questions and answers of Washing Clothes With My Mom, Terrapin’s Flying Adventure, The Man Who Fought Windmills, The Half Built House and Memories Of A Visit so, you can check these posts as well.

The Puppy Questions & Answers

Word Galaxy

  • Horrid – very bad
  • Agog – very excited
  • Romps – plays roughly and noisily

Question 1: Choose the correct option. What do the first two lines of the last stanza mean?

(a) The puppy is kind and good-looking.
(b) The puppy is good and kind, even though it isn’t pretty.
(c) The puppy is healthy though it isn’t pretty.

Question 2: Why does the puppy ‘walk zigzag’?

Answer: The puppy walks zigzag because his tail is difficult to wag. 

Question 3: What game does the puppy like best?

Answer: The puppy’s favorite game is to chase his own tail.

Question 4: What is it always looking for?

Answer: The puppy is always looking for something new. 

Question 5: Why do you think the poet does not want the puppy to grow up?

Answer: The poet does not want the puppy to grow up because once it grows, it would become a horrid and noisy dog.

Question 6: What is the poet sorry about?

Answer: The poet feels sorry because the puppy will grow into horrid and noisy dog. 

Question 7: Read and answer the questions:
‘And when the gardener comes to see
He’s sure to blame mamma or me.’

(a) Who says these lines?

Answer: The poet says these lines. 

(b) What will the gardener see?

Answer: The gardener will see the destroyed tulip bed. 

(c) Who is ‘he’ in these lines?

Answer: ‘He’ is gardener in the lines.

So, these were The Puppy Questions & Answers.