The Surprising Buns Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Surprising Buns Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Why Wisdom Is Everywhere, Rikki-Tikki-Tavi and The Tale Of Peter Rabbit so, you can check these posts as well.

The Surprising Buns Questions & Answers

Question 1: Write True or False:

(a) Mother Bustle baked buns for her brother every Saturday – True
(b) Grumple Goblin helped her bake the curranty buns – False
(c) She would put the buns on the kitchen window sill to cool – True
(d) She suspected Mr Hoo-Ha of stealing her buns – True
(e) To catch the thief, she put some magic glue on the buns – True
(f) Grumple Goblin shook hands with Plod-Along, got stuck to him and had to be separated by Mother Bustle – True

Question 2: Choose the correct option:

(a) Mother Bustle made delicious_______.

i. currant buns
ii. vanilla cakes

(b) She kept them to cool ___________.

i. on the table
ii. on the windowsill

(c) Grumple Goblin was Mother Bustle’s _________.

i. neighbour
ii. brother

Question 3: Fill in the blanks:

(a) Mother Bustle made currant buns every Saturday.
(b) Mother Bustle put magic glue to find the thief.
(c) Plod-Along met Grumple Goblin.
(d) Mother Bustle poured magic water over Grumple’s hands.

Question 4: For whom would mother Bustle bake buns?

Answer: Mother Bustle baked the buns for her brother Plod-Along, the policeman.

Question 5: What would she do after baking the buns?

Answer: She would place them on her kitchen window sill to cool.

The Surprising Buns Questions & Answers

Question 6: Why Grumple Goblin attracted to the buns?

Answer: He was attracted to the buns because they smelt so good.

Question 7: How would he steal them?

Answer: He discovered that Mother Bustle always went upstairs after she had put out the buns. At that moment, he would steal one or two buns from the sill.

Question 8: What plan did Mother Bustle make to catch the thief?

Answer: Mother Bustle spread some strong magic glue on the buns to catch the thief.

Question 9: What happened when the buns stuck to Grumple Goblin’s hands?

Answer: When the buns got stuck to Goblin’s hands, he could not get the buns off them. So, he had to go out and ask Billy the goat to eat them from his hands.

Question 10: Why did Grumple Goblin decide to visit his sister?

Answer: He decided to visit his sister as he thought that his sister Artful Goblin might know a spell to take the stickiness away.

Question 11: How did Grumple Goblin’s hands get stuck to the Policeman?

Answer: His hands got stuck to the policeman when he shook hands with him.

Question 12: How did Mother Bustle make Grumple Goblin confess?

Answer: When Grumple Goblin would not admit that he had taken her buns, Mother Bustle said that then it couldn’t be her magic and she couldn’t take the stickiness away. This made Grumple Goblin confess.

Question 13: How did Mother Bustle help Grumple?

Answer: Mother Bustle poured some magic water over Grumple’s hands.

Question 14: Did Grumple Goblin learn his lesson?

Answer: Yes, Grumple Goblin learnt a lesson that one should never steal.

Question 15: Read and answer the questions:

‘He thought his sister, the Artful Goblin, might know a spell to take the stickiness away.’

(a) How did Grumple Goblin’s hands become sticky?

Answer: Mother Bustle spread some magic glue on her buns to catch the thief. When Grumple took the buns, his hands became sticky.

(b) How had he got rid of the buns that stuck to his hands?

Answer: He made Billy the goat eat the buns from his hands.

(c) When did he think that there was some magic in the stickiness?

Answer: His hands still remained sticky and he could not pick up anything without it sticking to him. He realized that there was some magic in the stickiness.

(d) Whom did he meet on the way?

Answer: He met Policeman Plod-Along on the way.

So, these were The Surprising Buns Questions & Answers.