The Two Friends Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Two Friends Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Necklace, Beautiful Bengal and Music The Elixir Of Life so, you can check these posts as well.

The Two Friends Questions & Answers

Word Galaxy

  • Distracted – unable to concentrate
  • Vacant – blank  
  • Assume – adopt a manner
  • Ascertain – find out
  • Octoped – an eight-legged animal
  • Chagrin – annoyance

Question 1: Why did the Centipede tell the spider that he might seem distracted?

Answer: The Centipede told the Spider that he might seem distracted because keeping track of his legs requires his constant attention.

Question 2: Read and answer the questions:

‘I appreciate your most peculiar case.’

(a) Who says these words and to whom?

Answer: Spider says these words to Centipede.

(b) What is the ‘peculiar case’ referred to here?

Answer: The ‘peculiar case’ referred to here is that the Centipede trying to keep his feet in step.

(c) State in your own words what the speaker goes on to say.

Answer: The speaker goes on to say that hundred legs must be useful in a race. But he also wonders whether the Centipede has to spend a lot on his shoes.  

Question 3: Describe the Centipede’s experience with dancing.

Answer: It was very difficult for Centipede to take first position. In this position, the heels touch each other and the feet face outward. He put his best foot foremost and tried to keep but it lost.

Question 4: What problem did the Centipede face in athletics?

Answer: The Centipede put his foot in every sport that he tried.

Question 5: Read and answer the questions:

And I have other trails, too.

(a) Who says this?

Answer: Centipede said this.

(b) What other trials does the speaker have?

Answer: The other trail for the speaker is to find out which foot of its aching when he is tired.

Question 6: Where was the Centipede going?

Answer: The Centipede was going to boot black’s shop to get its boot polished.

Question 7: What did the Centipede spend a lot of his time and money?

Answer: Centipede spent a lot of his money and time on his shoes being polished.

Question 8: Do you think the Spider envied the Centipede? Give reasons for your answer.

Answer: The Spider is not envious of the Centipede. In fact, he is glad that he was born with just eight feet and not hundred.

Question 9: Read and answer the questions:

I am a happy little Spider, and I am very glad indeed.

(a) Who did the Spider say this line to?

Answer: The spider says this line to himself.

(b) What was the Spider told just before this?

Answer: Just before this, the Spider was told by the Centipede that he has to spend a lot of time and money in getting his shoes polished.

(c) What made the Spider ‘very glad’?

Answer: The Spider was glad that he had only eight legs.

So, these were The Two Friends Questions & Answers.