A Merry Christmas Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share A Merry Christmas Questions & Answers.

In my previous post, I have shared the Questions & Answers of The Adventure Of A Mason so, you can check this post as well.

A Merry Christmas Questions & Answers

Question 1: What did each of the girls get as their Christmas present?

Answer: Each of the girls got books as their Christmas present.

Question 2: What did they do with their gifts?

Answer: They all decided to read the books and started till the winter sunshine crept in to touch the bright heads.

Question 3: Where had their mother gone early in the morning?

Answer: According to Hannah, some poor creeter came begging to the mother early in the morning and then she went straight off with him to see what was needed to the creeter.

Question 4: What did the girls keep in the basket?

Answer: The girls kept some presents in the basket which they wanted to give as a surprise gift of Christmas to their mother.

Question 5: Why did the girls hide the basket under the sofa when they heard the sound of the door?

Answer: The girls wanted to give surprise to their mother so, when they heard the sound of the door, they hid the basket under the sofa.

A Merry Christmas Questions & Answers

Question 6: Read and answer the questions:

(a) Whose ‘heads’ and ‘faces’ are being talked about?

Answer: The girls’ heads and faces are being talked about here.

(b) Why were the rooms still?

Answer: The rooms were still because all the girls started reading the books.

(c) Which pages were softly turned? From where did they come?

Answer: The pages of the books which the girls got from their mother as a Christmas gift were softly turned.

Question 7: What was the poor woman’s reaction when she saw the girls?

Answer: The poor woman’s big eyes stared and blue lips smiled on seeing the girls. She cried with joy.

Question 8: Read and answer the questions:
“Ach, mein Gott! It is good angels come to us!”

(a) Who said this?

Answer: The poor woman said this.

(b) Why did the speaker say this?

Answer: When the girls reached the house of the poor woman and offered her food, her blue lips smiled on seeing them and she compared the girls to the angels.

Question 9: The girls gave Mrs. March a lot of gifts but what was the best gift that they gave her?

Answer: Though all the girls were unusually hungry but they gave all their food to the poor family without any hesitation. This was the best gift that they could give to their mother.

So, these were A Merry Christmas Questions & Answers.