Ali Baba and Forty Thieves Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Ali Baba and Forty Thieves Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Elephant and The Pots, The Swing and If I Could Be An Astronaut so, you can check these posts as well.

Ali Baba and Forty Thieves Questions & Answers

Word Galaxy

  • Robbers – plunderer
  • Alighted – dismounted
  • Loot – plunder
  • Delay – postpone
  • Uttered – spoke
  • Treasure – valued object
  • Scales – balance pan
  • Mystery – something hidden
  • Rites – religious ceremonies

Question 1: Choose the correct option:

(a) Ali Baba earned his living by

i. selling woods
ii. stealing goods
iii. selling clothes

(b) Qasim was very

i. poor
ii. greedy
iii. miser

(c) Marjina was the servant of

i. Qasim
ii. robbers
iii. Ali Baba

Question 2: Write True or False:

(a) Ali Baba was a rich man – False
(b) The soldiers came towards the cave – False
(c) There was the treasure of the loot by the robbers – True
(d) Qasim took a trunk and went to the cave with his horses – False
(e) But unfortunately, Qasim forgot the phrase to open the door of the cave – True

Question 3: Who was Ali Baba?

Answer: Ali Baba was a poor man who used to earn his living by selling dry woods.

Question 4: Why did Ali Baba hide behind the trees?

Answer: Ali Baba hid behind the trees as he saw a band of forty robbers coming and did not want them to see him.

Question 5: What happened when the chief of the band said ‘Open Sesame’?

Answer: When the chief of the band said ‘Open Sesame’, the door of the cave opened and all the robbers entered the cave and the door of the cave closed itself.

Question 6: What did Ali Baba find in the cave and what did he do?

Answer: Ali Baba found the treasure of the loot by the robbers in the cave. He filled his pockets and the bag with gold, ornaments and jewels.

Question 7: Who was Qasim? What kind of a person was he?

Answer: Qasim was Ali Baba’s brother. He was a very greedy person.

Question 8: What did Ali Baba borrow from Qasim and why?

Answer: Ali Baba borrowed a pair of scales from Qasim to weigh gold.

Question 9: What did Qasim do after knowing about the mystery?

Answer: After knowing about the mystery, Qasim decided to become the richest man of the world. He tool a few bags and went to the cave with his asses.

Question 10: Why did Qasim not come out of the cave?

Answer: Qasim did not come out of the cave because he forgot the phrase to open the door of the cave.

Question 11: Who was Marjina? What did she do when she saw the chief making a cross at the door of Ali Baba?

Answer: Marjina was the maid-servant of Ali Baba. After seeing the chief making a cross at the door of Ali Baba, she made a cross at the door of every house in the street.

Question 12: What did Marjina do after hearing someone speaking in the jar?

Answer: Marjina poured hot oil into the jar.

Question 13: How did Marjina killed the chief?

Answer: Marjina served the chief with finest dishes and performed dance for him. Then, all of a sudden, she killed him with a dagger.

So, these were Ali Baba and Forty Thieves Questions & Answers.