Ali Cogia and The Merchant Of Baghdad Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Ali Cogia and The Merchant Of Baghdad Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Little Benjamin, Meeting GG Grandpa and Tenali Meets Babur so, you can check these posts as well.

Ali Cogia and The Merchant Of Baghdad Questions & Answers

Question 1: What did the merchant’s wife remind him about?

Answer: The merchant’s wife reminded the merchant about the jar of olives that Ali Cogia had left with them.

Question 2: What did the merchant find in the jar of olives?

Answer: The merchant found at least a thousand pieces of gold in the jar of olives.

Question 3: Why did the merchant put in fresh olives in the jar after taking out all the money?

Answer: The merchant put in fresh olives in the jar after taking out all the money so that it would look undisturbed.

Question 4: Why did Ali Cogia bring the merchant before the Cauzee?

Answer: Ali Cogia brought the merchant before the Cauzee to claim that the merchant had taken from him a thousand pieces of gold.

Question 5: On his return, what did Ali Cogia find in the jar?

Answer: On his return, Ali Cogia found that the gold which he had hidden below a layer of olives, was no longer there.

Question 6: Why did the Caliph choose to watch the children play?

Answer: The Caliph chose to watch the children play because he was worried about how he would decide what to do about the case and thought it would help him to watch how the children decided to be just and fair.

Question 7: Why did Caliph want to present the boy Cauzee with a purse of gold as a token of his admiration?

Answer: The Caliph wanted to present the boy Cauzee with a purse of gold as a token of his admiration because of the boy’s wisdom and justice.

Question 8: Who said the following words and to whom?

(a)

Answer: The merchant’s wife said to the merchant.

(b)

Answer: The Caliph said to the Vizier.

So, these were Ali Cogia and The Merchant Of Baghdad Questions & Answers.

error: Content is protected !!