Getting Ready For A Party Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Getting Ready For A Party Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Beethoven, Another Chance and The Toys Talk Of The World so, you can check these posts as well.

Getting Ready For A Party Questions & Answers

Word Galaxy

  • Poplins – a type of strong cotton cloth in plain weave used for making clothes
  • Husky – (of a voice) sounding deep and rough
  • Dreadfully – very badly
  • Crumpled – crush something so it becomes out of shape
  • Prim – acting in a careful and formal way
  • Frizzle – curls

Question 1: What was the happy news Meg came with?

Answer: The happy news was that both the girls were invited by Mrs Gardiner on the new year’s dance party.

Question 2: Why was Jo worried about her poplins?

Answer: Jo was worried about her poplins because it was burnt and torn and she did not have any other dress to wear for the party.

Question 3: How did Meg want to dress up for the party?

Answer: Meg wanted to dress up for the party very nicely. She wanted to wear new ribbon with a pearl pin in her hair. She also wanted to wear a new pair of slippers along with lovely gloves.

Question 4: Read and answer the questions:

I can hold them crumpled up in my hand…..

(a) Who does ‘I’ refer to here?

Answer: ‘I’ refers to Jo.

(b) What does the speaker mean by ‘them’?

Answer: ‘Them’ is used for the gloves of Jo.

(c) Why did the speaker say so?

Answer: The speaker said so because she had ruined her only pair of gloves by spilling lemonade on them.

Question 5: What was the solution for Jo’s stained gloves?

Answer: The solution that girls agreed was that each would wear one of Meg’s good gloves and carry one of Jo’s stained ones because they couldn’t afford to get Jo a new pair of gloves!

Question 6: How were the girls getting ready for the party?

Answer: The girls were getting ready for the party as Meg wanted some curls around her face so they wrapped her hair in papers and Jo tried to curl Meg’s hair by using hot tongs.

Question 7: What happened to Meg’s hair?

Answer: Meg’s hair got spoilt due to the hot tongs.

Question 8: Read and answer the questions:

There, now I’ll take off the papers….

(a) Who said these words and to whom?

Answer: Jo said to Meg.

(b) What was the speaker doing?

Answer: The speaker was trying to curl Meg’s hair.

(c) What happened after the speaker took off the papers?

Answer: When the speaker took off the papers, the hair came with the papers without getting curled.

So, these were Getting Ready For A Party Questions & Answers.