King Midas and The Golden Touch Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share King Midas and The Golden Touch Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Great Mouse Plot, A Little Grain of Gold and The Comedy of Errors so, you can check these posts as well.

King Midas and The Golden Touch Questions & Answers

Question 1: What did King Midas like to collect?

Answer: King Midas liked to collect gold.

Question 2: What did the strange creature that came to see King Midas look like?

Answer: The strange creature that came to see King Midas looked like a half man and a half goat.

Question 3: Why was King Mida’s daughter sad?

Answer: King Mida’s daughter was sad because she wanted to spend more time with her father but he was always busy with his collections of gold.

Question 4: Why did the Satyr grant the king a wish?

Answer: The king allowed Satyr to pick some of his fruit so, the Satyr was very pleased and granted the king a wish.

Question 5: What did the King Midas wish for?

Answer: The King Midas wished for more gold. He asked the Satyr to make everything he touched turn to gold.

Question 6: Why did the King begin to feel worried?

Answer: The King began to feel worried when he could not touch his food because it too became gold.

Question 7: Why was the King afraid to touch his daughter?

Answer: The King was afraid to touch his daughter because he knew that she would be changed to gold.

Question 8: How did the King break the spell upon him?

Answer: The King begged the Satyr to take the spell away from him. The Satyr told the King to bathe in the river and so, he did the same as he was asked and the spell was lifted.

Question 9: What was the important lesson that the King had learned?

Answer: The King realised that gold is not the most important valuable thing in the world and was sorry for being so greedy.

So, these were King Midas and The Golden Touch Questions & Answers.

error: Content is protected !!
Exit mobile version