Missed Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Missed Questions & Answers.

This poem is written by P.G Wodehouse. In my previous posts, I have shared the questions & answers of Goose Chase, Problem Solving and The Turning Point so, you can check these posts as well.

Missed Questions & Answers

Question 1: Read and answer the questions:

(a) Who is the speaker in these lines?

Answer: The poet is the speaker in these lines

(b) What incident made the poet ‘feel such a terrible pang’?

Answer: The poet missed the catch. This made him ‘feel such a terrible pang’.

(c) What was the reason that led to the incident?

Answer: The poet’s attention on the magic of summer had lured him from the game. This was the reason.

Question 2: ‘All was peace….’ Give three reasons why the poet says this.

Answer: The three reasons are:

  • It was a sunny day.
  • Ladies were well-dressed and were happy to watch the match in progress.
  • Birds were sitting on the treetops and singing a cheerful song.

Question 3: Which three words in the third stanza identify the sport being played?

Answer: The three words are – bowler, wicket and batsman.

Question 4: Who was grieved and why?

Answer: The batsman was grieved because he thought that it was a catch, he got ready to leave the pitch.

Question 5: What did the poet do when he realized his mistake?

Answer: When the poet realized his mistake, he started pulling his hair violently.

Question 6: Which two lines in the fourth stanza show the poet’s regret?

Answer: The two lines in the fourth stanza that show the poet’s regret are:

‘And my heart was seared deep with a raw burn
At the thought that I’d foozled that catch.’

Question 7: The poet is disappointed when he misses the catch. Which game does the poet decide to play thereon and why?

Answer: The poet decided to leave playing cricket and he decided to start playing golf because his attention was not in cricket.

Question 1: Match the expressions used in the poem with their meanings:

Column AColumn B
1. Unclouded and gaya. types of golf clubs
2. Not a patch onb. alert and active
3. Tore with a wrenchc. stay away
4. Determined to scratchd. not as good as
5. Driver and puttere. pulled with force
Answer: 1-b, 2-d, 3-e, 4-c, 5-a

So, these were Missed Questions & Answers.

error: Content is protected !!