Dinner By Moonlight Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Dinner By Moonlight Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Missed, Goose Chase and Problem Solving so, you can check these posts as well.

Dinner By Moonlight Questions & Answers

Question 1: Read and answer the questions:

‘The boys clapped. They had to admire their host’s loyalty to his hat. And they had to admit, it seemed to suit him, adding distinction to his scar and one eye.’

(a) Who was the boys’ host?

Answer: Kaalee Topee, the caretaker of the rest house was the boys’ host.

(b) Why did the boys feel their host was loyal to his hat?

Answer: The boys felt that their host was loyal to his hat because he kept wearing the hat for thirty years and never intended to remove it any condition. He says that it feels safe upon his head and he feels safe beneath it.

(c) How did the host get the scar? What happened to his eye?

Answer: The host got the scar when the tiger attacked his master and he was trying to rescue him. The tiger had clawed out one of his eyes.

Question 2: What did Black Hat do before he became the caretaker of the rest house?

Answer: Black Hat was a forest guard before he became the care taker of the rest house.

Question 3: Whose hat was Black Hat wearing?

Answer: Black Hat was wearing an angrezi magistrate’s hat.

Question 4: What had happened to the original owner of the hat?

Answer: The original owner of the hat was killed by a tiger.

Question 5: Why could the forest guards not save the sahib?

Answer: The forest guards could not save their sahib because none of them had guns.

Question 6: Which was the most patient of all the animals that had gathered and why?

Answer: The hyena was the most patient of all the animals that had gathered. This is because it waited patiently, laughing now and then, confident that some titbit would come its way.

Question 7: If the boys were not there for a treasure hunt, what had they come for?

Answer: If the boys were not there for a treasure hunt, they had come for enjoyment and trekking to see the witch mountain.

Question 8: In what two ways had the magistrate and his two forest guards been careless?

Answer: The two ways where the magistrate and his two forest guards been careless are:

  • They had to go with guns, but none of them had.
  • At least, they needed to carry some tools to protect themselves but they did not.

Question 9: Do you believe that there was treasure hidden?

Answer: We don’t believe that treasure was hidden there, if there was treasure then many people from different parts of the world would have visited there. But nothing happened like that.

So, these were Dinner By Moonlight Questions & Answers.